Med 12 etappeseirer fra Tour de France, er ikke 171 centimeter lange Robbie McEwen noen smågutt innenfor sykkelsporten.

procycling.no trenger flere venner på Facebook. Du får daglige oppdateringerved å trykke her!

Han ble da også hentet hjem for å lede Pegasus Sports-laget på hjemmebane, men da prosjektet utraderte seg selv denne uka – ble det meste snudd opp ned for McEwen.

Både alder, fulle lag og oppbrukte pengeposer jobber mot den sympatiske rytteren fra Brisbane.

- Jeg så ikke dette komme, medgir McEwen overfor Het Laatste Nieuws ifølge cyclingnews.com.

Frir til ProTeams
Han er smertelig klar over sakens kalde fakta:

- Sesongen starter om ti dager. Hva slags lag har fortsatt ledige plasser? Eller en håndfull dollar til å betale lønna mi? undrer han.

Les også: McEwen reddet livet til rugbystjerner

Det lurte også belgiske Dominque Cornu på, men tirsdag ble det allerede klart at den tidligere U23-verdensmesteren på tempo fortsetter karrieren i Topsport-Vlaanderen.

Nødhjelp fra RadioShack?
De aller fleste lagene har brukt opp lønnsbudsjettet for 2011 på denne tiden av året. Velvillige sponsorer kan dekke opp for merutgifter, og kun et fåtall av ProTeam-lagene har fylt opp stallen med 30 ryttere.

- Jeg ønsker å kjøre for et lag som får innpass i de viktige rittene. Jeg har vist denne sesongen at jeg fortsatt holder nivået, mener McEwen.

Team RadioShack er blant lagene som vurderer påfyll fra det havarerte Pegasus-laget.

- Jeg har noen dager å løse dette på, og tar en avgjørelse i neste uke. Jeg ser ikke helt svart på det, men kanskje er det på tide å si stopp. Dette er uansett ikke avslutningen jeg hadde drømt om, sier McEwen.

PS! På twitter har McEwen postet kommentaren «not retireing» (legger ikke opp), så da har nok manageren en del jern i ilden, likevel!

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!