Slutt for McEwens lag?

Foto: Reuters/Scanpix

Pegasus Sports har ikke finansieringen på plass for 2011.

13.12.10 09:23

Allerede før helga ble procycling.no gjort kjent med at det var skjær i sjøen for Australias nye proffsatsing.

Pegasus Sports, som opprinnelig var kontinentallaget Fly V Australia, skulle innta den internasjonale sykkelscenen med brask og bram i 2011.

25 ryttere ble hentet inn, deriblant stjerner som Robbie McEwen, Svein Tuft og Robert Hunter. Men først glapp ProTeam-lisensen, og deretter mistet man hovedsponsoren. Hvem som egentlig skulle overta lagnavnet fra eierselskapet Pegasus Sports, er fremdeles overlatt til ryktebørsen.

Nettstedet cyclingnews.com skriver mandag at manager Chris White har bestemt seg for at det blir «kroken på døra» for nyskapningen. Årsaken er sviktende finansiering.

Cyclingnews skriver også at laget, uansett hovedsponsor eller ei, ikke vil motta en ProContinental-lisens fra det internasjonale sykkelforbundet.

I en pressemelding fra laget avvises det at prosjektet allerede er lagt dødt:

- Jeg har ikke snakket med noen av disse mediene, og det som skrives for øyeblikket har ikke rot i virkeligheten. Vi er fast bestemt på å få til et veldig spennende prosjektet. Alle som jobber med laget, er klar over sakens fakta og vi fortsetter arbeidet med å tilfredsstille UCIs krav innen 15. desember, skriver White i en pressemelding.

Pegasus Sports har fått lisenssøknaden utsatt til onsdag. Dersom laget lider nok et nederlag hos sykkelpampene, går de 25 Pegasus-rytterne en usikker framtid i møte. Seks av dem skal allerede ha vært i kontakt med et amerikansk lag, men det vil ikke bli enkelt å skaffe så mange ryttere ny arbeidsgiver på denne tiden av året.

Det australske laget hevder de fremdeles jobber med «flere interessenter» for å stable den nødvendige bankgarantien på plass foran neste sesong.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag