*Nettavisen* Sport.

Slutt for Milram

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

Sykkelsporten ruller videre uten tyske ProTour-lag og sponsorer.

05.10.10 14:53

Etter at det Bremen-baserte meieriet Nordmilch tidligere i år offentliggjorde at de var ferdig med sykkelsponsing, har Gerry van Gerwen søkt desperat etter nye sponsormidler.

Forgjeves skulle det vise seg.

- Det er aldri gøy å oppleve noe slikt. Vi har snakket med en rekke sponsorer i lang tid. Vi har også vært nær en avtale, men det falt sammen på oppløpssiden, forteller van Gerwen til De Telegraaf ifølge cyclingnews.com.

Tysk nedtur
Nordmilch har frontet meieriproduktserien Milram via det tyske sykkellaget. Etter at mineralvannprodusenten Gerolsteiner og mobilgiganten T-Mobile har trukket seg ut av sporten, står Tyskland nå uten ProTour-lag eller tyske sponsorer på høyeste nivå.

Nedturen for tysk sykkelsport startet for alvor med den famøse 2007-versjonen av Tour de France.

Det året la dopingbefengte Jan Ullrich (tidligere T-Mobile) opp, Patrik Sinkewitz (T-Mobile) ble tatt for doping, Jörg Jaksche innrømmet systematisk doping, Michael Rasmussen ble kastet ut av rittet underveis, Alexander Vinokourov testet positivt for bloddoping.

Det var mer enn nok for TV-stasjonene ARD og ZDF som valgte å forlate rittet.

Spres utover Europa
Tysk sykkelsport har heller aldri maktet å reise seg etter dette. Restene av T-Mobile og Gerolsteiner samlet seg i Milram-laget.

(Artikkelen fortsetter under vinduet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

Nå spres de utover europakartet igjen i håp om å få utrettet et ærlig dagsverk også under 2011-sesongen.

Gerald Ciolek og Niki Terpstra sykler for Quick Step neste sesong. Christian Knees, Luke Roberts og Thomas Rohregger sykler for Pegasus Sport. Linus Gerdemann og Fabian Wegmann hopper på Schleck-brødrenes nye prosjekt i Luxembourg.

Nytt lag i 2012?
van Gerwen nekter imidlertid å gi opp det tyske sykkelprosjektet.

- Vi søkte om ProTour-lisens for 2011-sesongen, men var nødt til å gi opp.

- Vi står uten lag neste sesongen, men vi har investert i kontrakter som strekker seg lenger fram i tid. Vi vet ikke om dette kommer til å lykkes, men intensjonen er å gjøre comeback i 2012 med et nytt sykkellag, fastholder han.

Tøffe tider
Sportssjefen er den første til å innrømme at all dopingproblematikken innenfor sporten har gjort sponsorarbeidet ekstra vanskelig.

- Det tar tid, men jeg er overbevist om at vi kommer til å få et nytt lag på plass i løpet av det neste året. Flere selskaper har i hvert fall vist interesse.

Team Milram startet opp i 2005-sesongen og har siden 2009 kjørt med Focus sykler. De blir ny utstyrsleverandør for Team Katjusja i 2011. Det er VeloCity GmbH som står bak det tyske sykkellaget.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.