RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slutter etter mediekjør

Sist oppdatert:
Rune Bratseth gir seg som sportsdirektør i Rosenborg.

Se intervju med Bratseth på Nyhetskanalen!

Bratseth har sin siste dag som øverste sportslige sjef på Lerkendal 1. juli. Bratseth, som har vært i klubben i 13 år, oppgir mediekjøret som hovedårsak.

- Ingen dramatikk
- Kravet til deadline 24 timer i døgnet, og det at det hele tiden må være noe nytt, går på bekostning av etterretteligheten og presisjonen i det som bringes frem. Dette mediebildet kommer ikke til å endre seg, men utviklingen vil snarere fortsette. Det er vanskelig å forholde seg til for oss som blir utsatt for det, sier Bratseth i et intervju med RBK-TV.

Les også: Må regne med mediekjør
Les også: Kjernen gråter ikke

Bratseth kommer til å delta aktivt i jobben med å finne en ny sportsdirektør.

- Jeg vil hjelpe styret og klubben med tanke på å få på plass en ny person. Det er ingen dramatikk i at jeg slutter, men tiden er inne for å trekke seg litt tilbake og slippe til nye krefter, sier han.

Kan fortsette i RBK
Bratseth vil antakelig fortsette i klubben etter 1. juli, men foreløpig er det uklart hvilken rolle han vil bekle.

- Jeg trives godt med mye i denne jobben, og ikke minst med folkene på brakka. RBK vil være en stor del av meg i det videre også, sier Bratseth til RBK.no.

Bratseth har det siste året vært åpen rundt at han har beveget seg på en knivsegg i forhold til belastningen ved sportsdirektørjobben i Norges største fotballklubb.

Tok pause
I forkant av fjorårssesongen valgte Bratseth å gå ut i en fire måneders permisjon. Han var rett og slett redd for å møte veggen, blant annet på grunn av den massive mediepågangen.

Som sportsdirektør har Bratseth stått mye i vinden i forbindelse med skuffende resultater og prestasjoner de siste årene, og han har høstet kritikk fra flere hold i forbindelse med behandlingen av treneransettelsene i Rosenborg.

Etter at Nils Arne Eggen ga seg som hovedtrener i klubben, har trenerne av forskjellige årsaker forsvunnet ut stadionportene på Lerkendal like fort som de er kommet inn. Knut Tørum er hovedtrener nummer fem i rekken på like mange år.

- Veldig mye å takke for
RBKs styrelder Terje Svendsen beklager at Rune Bratseth nå trekker seg tilbake.

- Først så synes vi det er beklagelig, for vi i Rosenborg har veldig mye å takke Rune for. Han har vært sportslig leder i hele storhetstida, og besitter en utrolig erfaring og kompetanse, sier Svendsen til klubbens egen tv-kanal.

Nå ser han framover:

- Det er alltid vemodig når slike ting skjer. Men samtidig må vi si at det er Rune sitt eget valg, og jeg er sikker på at vi skal finne gode løsninger både for klubben og Rune.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere