*Nettavisen* Sport.

Slutter i protest - igjen

Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix

Jorunn Sundgot-Borgen har sett seg lei av Olympiatoppen.

15.09.08 23:41

- Ledelsens oppfatning og holdning om hva vi skal gjøre med tidlig intervenering er uforenlig med den oppfatningen jeg har, sier Jorunn Sundgot-Borgen til NRK.

Langvarig konflikt
Konflikten toppet seg i januar, da Jorunn Sundgot-Borgen sa opp stillingen sin i Olympiatoppen etter at hun ble fjernet som leder for ernæringsavdelingen. Konflikten ble da lagt på is etter at toppidrettssjef Jarle Aambø og Sundgot-Borgen ble enige om en løsning for organisering av arbeidet med spiseforstyrrelser. Da så det ut til at konflikten fra forrige vinter skulle løse seg.

I en pressemelding fra Olympiatoppen heter det at avtalen gikk ut 1. september. Etter OL har Olympiatoppen tatt arbeidet med ernæring og spiseforstyrrelser innenfor toppidretten opp til vurdering.

Nå har imidlertid Sundgot-Borgen sagt opp sin stilling i Olympiatoppen.

Sterkt rustet
"Olympiatoppen har over tid støttet Jorunn Sundgot-Borgens forskning på fagområdet, og kommer også i fremtiden til å være positive til dette arbeidet, og bidra med støtte til nye forskningsprosjekter", heter det videre i Olympiatoppens pressemelding.

"Olympiatoppen vil også i årene fremover stå sterkt rustet til utfordringene på dette fagområdet. Vi vil fortsette å tilføre betydelige midler for å håndtere disse utfordringene på en faglig sterk måte", sier toppidrettssjef Jarle Aambø i den samme pressemeldingen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.