*Nettavisen* Sport.

Sluttspillexit for flere nordmenn

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Landslagssjef Roy Johansen kan vente seg nye fjes på trening.

24.03.13 16:11

FRÖLUNDA - LULEÅ 2-4, 2-4 i kamper

De norske spillerne i svensk ishockey ryker ut etter tur i kampen om det svenske mesterskapet i ishockey.

Lørdag var det slutt for Frölunda og løperduoen Mathis Olimb og Mats Rosseli Olsen.

De to nordmennenes klubb var nødt til å vinne hjemmekampen mot Luleå for å kunne fortsette spillet om sluttspillspokalen i 2013. Slik gikk det ikke.

Göteborglaget lå under 0-3 allerede etter fem minutter av andre periode, og var rett og slett ikke skjerpet nok på en dag da kun seier var godt nok.

Frustrert trener
- Det ble et stormløp mot målet vårt etter at de fikk den første scoringen, og det var unødvendig av oss. Vi må spille som vi pleier, jeg vet ikke hva vi holder på med på slutten av denne perioden her, sa en oppgitt Frölunda-trener «Pebben» Axelsson til C More etter de første 20 minuttene.

Åpningen på midtperioden ble som nevnt ikke mye bedre. Frölunda fikk likevel inn en redusering ved Jari Tolsa før den siste garderobehvilen.

Sjekk kampfakta fra oppgjøret her(ekstern lenke)

Da Henrik Tömmernes reduserte igjen med bare drøyt to minutter igjen av spilletiden øynet vertene et lite håp. Det ble raskt slukket av Luleås Daniel Mannberg, som drepte oppgjøret og Frölundas liv i sluttspillet for i år. 35-18 i skudd på mål hjalp ikke for göteborgerne.

Med Olimb og Rosseli Olsen ute av dansen mangler det er det kun en håndfull landslagsspillere på «Camp Roy», landslagstrener Roy Johansens beryktede harde oppkjøring til ishockey-VM.

Årets mesterskap foregår i både Sverige og Finland, akkurat som i fjor.

Kvartett i semien
Färjestad, som til gjengjeld har en hel kvartett med nordmenn i stallen, er eneste klubb med norske innslag som er videre til semifinalene. Der skal Anders Bastiansen, Marius Holtet, Martin Røymark og landslagskaptein Ole-Kristian Tollefsen kjempe mot nettopp Luleå om en finaleplass.

Färjestad slo ut Per-Åge Skröders og Kristian Forsbergs Modo med 4-1 i kamper i kvarten torsdag.

Skellefteå og Linköping spiller i den andre semifinaleserien. Sistnevnte lag sendte ut HV71 med nordmennene Mats Trygg og Tommy Kristiansen, også der med 4-1 i kamper. Skellefteå vant alle sine fire kvartfinalekamper mot fjorårsmester Brynäs og Mads Hansen.

I KHL-sluttspillet i Russland går det tungt for SKA St. Petersburg og Norges definitive stjerne fra fjorårets VM, Patrick Thoresen. Etter to semifinalekamper på hjemmebane ligger SKA under 0-2 mot Dinamo Moskva.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.