Gå til sidens hovedinnhold

Sluttspurten som kom for sent

I halvannen omgang spilte Brann som et bunnlag, men de ti siste minuttene reddet laget fra den totale ydmykelse.

Nesten siden opprinnelsen til sportsklubben Brann har laget hatt problemer med å takle forventningspress. Gang på gang har antatt svakere lag reist fra Stadion med poeng etter at hjemmelaget har skuffet stort. I fjor tapte Brann åtte poeng mot nedrykkslagene - året før hele ni.

Nå er Stabæk per definisjon ikke noe bunnlag, men de fleste av de drøye 14 000 tilskuerne hadde likevel regnet med at Brann skulle klare å hente tre poeng i denne kampen.

Det fungerte ikke
Mot Molde var Brann lite imponerende men klarte å hente poengene. I dag var de enda mindre imponerende og ble straffet av gode spisser og et kjempende Stabæk-lag.

Spesielt midtbanen fungerte dårlig, pasningene satt ikke og innsatsen var også skuffende i sommervarmen. Stabæk på sin side spilte disiplinert og godt og var dødelig giftig på sine kontringer. Først var det Veigar Pall Gunnarsson som presenterte seg med et nydelig løp inn bak et noe vaklende Brann-forsvar. Deretter viste Daniel Nannskog at han garantert ikke kommer til å bli en flopp i årets Tippeliga. Svensken parkerte Bjarnason før han klinket ballen opp i motsatt kryss.

Sluttspurt med stil
Brann åpnet den andre omgangen med et par halvsjanser men det ble aldri farlig. Da var det mye farligere når Stabæk fikk sjansen. Kontringsspillet var mer enn hva Brann-forsvaret klarte å henge med på og det var rett og slett et under at ikke Tom Stenvoll økte til 3-0 da han satte ballen utenfor fra 14 meter på helt blankt mål.

Ikke før i det 80. minutt våknet hjemmelaget. Mye av æren for det skal Migen Memelli ha. Erstatteren for Winters la ned en innsats som viste igjen og var selv fremme og ordnet redusering ti minutter før slutt.

Resten av kampen presset Brann og to minutter før kampslutt steg Kristjan Örn Sigurdsson til værs og headet inn utligningen som fikk Stadion til å eksplodere.

En sluttspurt med stil, men likevel en svært skuffende kamp av Brann som før kampen ble hauset opp som et lag som kunne kjempe om gullet.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken