RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sølv til Dale Oen

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Nordmannen satte ny norsk rekord på 200 meter bryst.

Alexander Dale Oen svømte inn til en overlegen gullmedalje på 100 meter bryst tirsdag, men klarte ikke helt å kopiere bragden da det torsdag ble svømt dobbelt så langt i EM.

Nordmannen måtte ta til takke med en andreplass på 200 meter bryst, og noterte tiden 2,09,68 minutter. Dette betyr at han forbedret sin norske rekord med seks hundredeler.

25-åringen åpnet knallsterkt, og ledet etter rundt 50 meter, men ved vending etter 100 meter hadde han falt til andreplass.

Favorittseier
Vinneren av distansen var hjemmefavoritten Daniel Gyurta. mannen fra Ungarn vant EM-gullet med tiden 2,08,95.

Bronsen gikk til Hugues Duboscq fra Frankrike.

- Sølv er bra, det. Jeg klarte ikke å slå den ungarske kongen i dag, men jeg følte jeg gjorde et godt løp, og er fornøyd med det, sier Dale Oen til Eurosport etter konkurransen.

- Planen var å ta det rolig de første 100 og så jobbe steinhardt på den tredje og fjerde lengden. Det var bra gjennomført.

Dale Oen tok seg til finalen ved å svømme inn til en andreplass på semifinalen onsdag. Da fikk han tiden 2,11,90 og endte bak Laurent Carnol fra Luxembourg som vant heatet.

Mesterskapet i Budapest kan på mange måter sees på som en herlig revansje for Dale Oen. 25-åringen nektet nemlig å bruke den superdrakten etter OL, og havnet med det et stykke bak de aller beste. Nå er imidlertid draktene gjort ulovlige, og igjen hevder nordmannen seg i den ypperste verdensklasse.

- Absolutt en revansje. Han bestemte seg i fjor for å ikke vær med på det der, og har kommet tilbake i år. Nå viser han at det er han som er sjefen, sa Dale Oens personlige trener, Stig Leganger-Hansen, til Nettavisen tirsdag.

To medaljer i år
Alexander Dale står med sølv på samme distanse fra OL i Beijing i 2008, bare slått av japanske Kosuke Kitajima. Nordmannen ble likevel Norges første olympiske medaljør i svømming.

Øygarden-gutten har også EM-gull på distansen fra EM i Eindhoven i 2008. Under dette mesterskapet ble han den første norske herresvømmer med gull i et internasjonalt mesterskap.

Så langt i årets EM står han nå altså med ett gull og ett sølv. Fredag skal 25-åringen i aksjon på 50 meter bryst. Og der svømmer det norske esset for medalje.

- Vi får se hva som skjer. Jeg føler jeg har mer fart i meg, sier han.

PS. Ingvild Snildal ble nummer seks i finalen på 100 meter rygg torsdag.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere