VM- og verdenscupvinner Gabriela Soukalová (32) forsvant under dramatiske omstendigheter tidligere denne uka, etter en terrengsykkeltur i fjellene rundt Livigno i Italia.

Eks-skiskytteren skal ha syklet seg vill onsdag ettermiddag, og ble først funnet etter å ha vært savnet i nesten et døgn, skriver lokalavisa La Provincia di Sondrio.

Den tsjekkiske småbarnsmora rakk akkurat å ringe et nødnummer før batteriet på telefonen hennes gikk tomt. En redningspatrulje dro ut for å leite, men fant ingenting.

Les også: Slår tilbake mot ny Rekdal-kritikk: – Kanskje jeg ikke burde svare ham

Soukalová endte derfor opp med å overnatte utendørs, før hun omsider ble funnet i god behold av letemannskaper torsdag.

Hørte rop fra fjellet

En forbipasserende hadde da hørt rop om hjelp på morgenen. Ropene kom fra fjellsida på motsatt side Lago di Livigno.

Turgåeren fikk derfor hjulpet redningsmannskapene med å avgrense søket.

Les også: Svensk skiskytterprofil reagerer på nye regler

Soukalová ble funnet på hele 2270 meters høyde på ettermiddagen. Det tilsvarer omtrent samme høyde over havet som den høyeste toppen på Dovrefjell, Snøhetta (2286 m).

Les også: Superstjernen ble arrestert. Grunnen sjokkerer sykkelverdenen

En av hennes tøffeste konkurrenter fra dagene i verdenstoppen, tyske Laura Dahlmeier (29), skriver til Soukalová via Instagram at de bør dra på treningstur sammen neste gang.

Til det svarer tsjekkeren: «Takk skal du ha. Jeg blir glad for å treffe deg når som helst».

Merittert dame

Soukalová la bort en til da imponerende skiskytterkarriere allerede i 2017, blant annet etter å ha vunnet to VM-gull og to sølvmedaljer i OL.

Den gangen var hun bare 27 år, og kunngjorde at hun droppet den neste sesongen på grunn av en skade. I mai 2019 kom beskjeden om at hun la opp for godt.

Les også: Løp inn til verdensrekord i Berlin

Tidlig i fjor høst ble Soukalová mor for første gang. Den lille datteren hennes fylte nylig ett år, bare noen dager før mor Soukalovás uvanlig lange treningstur.

Les også: Det som skjedde underveis i kampen får Norge-stjernen til å reagere kraftig

32-åringen var i en periode gift med den profesjonelle badmintonspilleren Petr Koukal, og byttet da etternavn til Koukalová. De skilte seg i 2020, og Soukalová byttet tilbake til det opprinnelige etternavnet sitt.