*Nettavisen* Sport.

Smadret Fostervolds rekord

Reidar Borgersen (Joker Merida) på tempoetappen i Tønsberg 4-dagers. Foto: Håvard Solerød (procycling.no)

«Rekord-Reidar» dro rett fra VM til norsk rekord i Elverum.

27.09.11 19:15

Han var ikke strålende fornøyd med egen innsats under VM, og mente at formen ikke var helt på topp.

Det hindret allikevel ikke Borgersen fra å slette Knut Anders Fostervolds gamle norske rekord på 20 kilometer temposykling.

De 20 kilometerne ble tilbakelagt på imponerende 23.59.8, noe som er en forbedring av den tidligere rekorden med 28,3 sekunder.

- Det gikk fort ut fra start med vinden som kom side med, og en liten utforbakke. Bein føltes ganske bra og jeg fikk en fin flyt. Jeg gruet meg mer til tilbakeveien, forklarer Borgersen til procycling.no.

- Men også der gikk det overraskende fort, og da jeg kom i mål oppdaget jeg at det ikke lenger blåste. Jeg var nok litt heldig med forholdene i dag, innrømmer Joker Merida-syklisten.

Borgersens andre norske rekord
Dette er andre gang Borgersen setter ny norsk rekord på et tempoløp på landeveien. I hans gjennombruddssesong i fjor slettet han rekorden på 10 kilometer tempo.

Den gangen hadde han ladet opp lenge til rekordforsøket. Denne gangen kom forsøket dagen etter at han returnerte fra VM i København.

- Siden jeg var litt syk i forkant av VM kan det være at en slik konkurranse gjorde at det løsnet litt formmessig. Dessuten kan det være at det slo positivt ut at jeg var ferdig med VM og ikke lenger hadde det samme presset på seg. Man slipper på mange måter skuldrene litt ned.

Joker Merida-rytteren er allikevel raskt med å legge til at han gjerne skulle byttet bort rekorden mot å kjøre litt fortere i VM.

Nytt rekordforsøk torsdag
Faktisk var ikke tempokanonen fryktelig motivert før rekordforsøket, da han i Danmark merket at formen ikke var helt på topp. Men han stilte allikevel opp, noe han slett ikke angrer på.

- Jeg hadde ikke noe å tape på å stille opp, og jeg er ikke redd for å mislykkes. Det var artig at det gikk.

Det er allikevel ingen tvil om at han synes det er morsomt å sette rekorder. Torsdag venter et nytt rekordforsøk. Da skal han prøve å kjøre den raskeste 50 kilometer lange tempoen i Norgeshistorien.

- På forhånd trodde jeg nok at den rekorden skulle være lettere å ta enn denne. Egentlig har jeg en liten drøm om å kjøre på under en time, men vi får se hvordan det går. Tiden jeg må slå er i hvert fall 1.02.10.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.