Smadret Hewitt i finalen

Foto: (foto: scanpix)

Roger Federer er verdens beste tennisspiller. Det var det liten tvil om i finalen av US Open søndag kveld.

13.09.04 07:39

Federer viste fryktinngytende form, og tok det første settet 6-0. Hewitt hentet seg noe i det andre, men da han tapte det på tie-break, virket det som om noe av futten gikk ut av den hardtarbeidende australieren. Det siste settet ble en formalitet: 6-0.

Sjelden har en spiller vært mer overlegen enn det Federer var i finalen.

Må hvile
Sveitseren er den første til å vinne både Wimbledon og US Open i samme sesong siden Pete Sampras gjorde det i 1995. Nå planlegger Federer å hvile litt.

- Jeg er utslitt. Det er en viss mulighet for at jeg blir syk også, fordi jeg allerede har følt det sånn de to siste dagene. Men det er bare vanlig, fordi jeg er veldig glad for at presset nå er borte. Jeg har fokusert på denne turneringen i tre uker nå. Jeg er glad det er over. Jeg er veldig glad for å ha vunnet, sa han til pressen etter finalen, ifølge AFP.

Federer har nå vunnet fire Grand Slam-turneringer, 20 singeltitler, og har totalt spilt inn over 12,4 millioner dollar i prispenger siden han ble profesjonell.

Spesielt
- Hver Grand Slam er spesiell. Wimbledon var min første. Australian Open var min første uten trener. Og å forsvare Wimbledon-tittelen var noe jeg heller aldri hadde gjort. Å vinne US Open nå var en herlig avslutning på en herlig sesong, sa han.

Han mangler bare å vinne French Open, så har han vunnet på alle underlag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag