RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Småirritert Kristoff: - Det er litt min skyld at jeg ikke fulgte bedre med

Alexander Kristoff i Team Katjusja kom sliten til mål etter å ha klatret opp den fryktede bakken Mur de Huy under 3. etappe i Tour de France mandag. Han endte på 190. plass 11.47 min bak vinneren.
Alexander Kristoff i Team Katjusja kom sliten til mål etter å ha klatret opp den fryktede bakken Mur de Huy under 3. etappe i Tour de France mandag. Han endte på 190. plass 11.47 min bak vinneren. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
En småirritert Alexander Kristoff (28) mer eller mindre erkjente at det heretter handler om etappeseirer for egen del i resten av årets Tour de France.

På en dag som ble dominert av en gedigen massevelt vel 55 kilometer fra mål, tok Kristoffs lagkamerat Joaquim Rodríguez etappeseieren, mens han selv rullet inn til 190.-plass og uten flere poeng i kampen om den grønne trøya.

Kristoff likte ikke at løpet ble nøytralisert. Da løpet ble kjørt i gang etter den ti minutter lange pausen, fulgte ikke Kristoff helt med og ble hektet av.

- Det er litt min skyld at jeg ikke fulgte bedre med etter nøytraliseringen. Men jeg lå ikke an så godt i kampen om den grønne trøya uansett, og nå ligger jeg enda dårligere an. Jeg har ikke fått sett på lista, men jeg er nok for langt bak til å kjempe om den grønne trøya nå, sa Kristoff til pressekorpset utenfor Katjusjas lagbuss.

Trøst
For Katjusja og Kristoff var det en solid trøst at laget sikret seg etappeseieren opp den legendariske bakken til Mur de Hoy. Spanjolen Joaquim Rodríguez var sterk i avslutningen og knuste alle, inkludert briten Chris Froome på 2.-plass. Froomes 2.-plass gjorde at han tok over den gule sammenlagttrøya fra Fabian Cancellara.

- Vi kan senke skuldrene etter denne seieren. Rodriguez skal forsøke å kjempe i sammendraget, men etappeseirer er også viktig, og nå får vi bare forsøke å få med oss noen flere.

- En slik seier gir trygghet?

- Det gjør det. Nå hadde vi litt stang ut søndag, og den grønne trøya ser ikke ut til å gå veien. Da er en etappeseier et godt plaster på såret.

Tap

Apropos sår. Katjusja var et av lagene som ble hardt rammet av massevelten underveis. Russeren Dmitrij Kozontsjuk måtte bryte, og Marco Haller ble skadd. Det er ennå for tidlig å si om Haller kan fortsette rittet, og han sa selv etterpå at han følte seg forferdelig mørbanket. Haller er Kristoffs nest siste opptrekker i en spurt, og det hender også at Kozontsjuk hjelper til i spurtene.

- Det er dumt at det ble slik. Først får vi se hvor skadde folk er, men det er nok dem som hadde det enda verre i dag. Jeg håper at alle klarer seg greit uten altfor mange skader.

- Hvilke tanker gjør du deg om alle veltene i Tour de France?

- Det er dette som er Tour de France. Det pleier ikke å være like mange ellers. Det skjer fordi det er et ekstra stort løp. Alle har mye press på seg og vil sitte foran, og da blir det trangt. I tillegg er det flere folk langs løypa, og veiene blir trangere enn de pleier å være. Da blir det mindre plass for alle. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere