*Nettavisen* Sport.

«Småklubbene» vil ha lønnstak

Wigans styreleder Dave Whelan hevder å ha støtte hos flere klubber når han krever at det innføres lønnstak i Premier League.

22.09.05 14:59

Whelan har sett det mange andre også har oppdaget - at lønnsforskjellene mellom de rike og de ikke fullt så rike klubbene øker proposjonalt med tabellavstanden fra gigantene og ned til de nest beste.

Wigans-sjefen mener Chelsea er den store stygge ulven, og hevder London-klubben ødelegger konkurransen i den engelske toppserien med sin velvillige pengebruk.

- Den eneste muligheten for å sikre reell konkurranse i fremtiden, er å innføre lønnstak i Premier League, mener Whelan.

Forretningsmannen mener Chelsea vil ta knekken på de andre klubbene både på sportslig og økonomisk, og dermed bidra til å gjøre Premier League kjedeligere. Det samme er det flere som har hevdet den siste tiden.

Whelan sier til The Independent at taket bør ligge rundt 300-350 millioner kroner per klubb. Han hevder å ha støtte for forslaget fra flere andre klubber som av mange ikke oppfattes som like glamorøse som de tre store.

- Jeg vet at klubber som Blackburn, West Bromwich, Sunderland og Charlton er enig med meg, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag