RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: TV 2

Smalt hodet stygt i isen

Sist oppdatert:
Storhamars Mikael Tjälldén er sendt til sykehus med hodeskader etter en tøff takling under tirsdagens kamp mot Vålerenga.

Den 30 år gamle svensken ble taklet hardt av Alexander Nervik i Vålerenga cirka elleve minutter ut i første periode av tirsdagens storkamp i Jordal Amfi. Tjälldén var tilsynelatende uoppmerksom etter at han hadde gitt fra seg pucken, og så ikke at Nervik kom med taklingen.

I fallet mistet han hjelmen, og dermed var hodet ubeskyttet da det traff den harde isen. Tjälldén ble liggende livløs og blødde fra øret.

Han skal ha vært bevisstløs i rundt 30 sekunder, og ikke visst hvor han var de første tre minuttene etter at han kom til bevissthet igjen. Men han kunne i alle fall bevege beina sine da han ble fraktet ut på båre.

Stoppet i 20 minutter
Kampen ble stoppet i rundt 20 minutter før Storhamar-backen ble kjørt til Ullevål universitetssykehus, melder TV 2 Sporten.

Skadeomfanget er foreløpig ikke kjent. Tjälldén blir liggende på sykehuset over natten, og noen nyheter om tilstanden kommer neppe før onsdag formiddag.

- Taklingen var stygg, men det var ingen grisekamp. Men Vålerenga-spilleren hopper opp i taklingen, treffer Michael høyt oppe og han detter bakover på hodet. Han hadde ikke mistet hjelmen hvis ikke Vålerenga-spilleren hadde hoppet opp i taklingen, sier Storhamar-trener Petter Thoresen til TV 2 Nettavisen.

Vålerengas assistenttrener Espen Shampo Knutsen synes ikke taklingen var spesielt stygg.

- Taklingen var ikke spesielt stygg, men han mister hjelmen og derfor ser det så stygt ut, sier Knutsen til TV 2 Nettavisen.

Nervik fikk matchstraff for taklingen.

- Veldig lei meg
- Jeg ønsker ikke å kommentere saken utover det at jeg er veldig lei meg for at Tjälldén ble skadet, og at jeg håper han kommer seg så raskt som mulig tilbake på isen. Jeg ønsker han og familien alt godt, sier Alexander Nervik (26) til TV 2 Nettavisen.

Vålerenga-løperen sier at han ikke hadde til hensikt å skade Storhamar-backen.

- Det er ingen som ønsker å skade noen i ishockey. Men han mistet hjelmen i fallet og da ble konsekvensene maksimalt fatale. Det kunne like godt vært meg, sier Nervik.

Armbrudd for Karlstad
Senere ble Vålerengas Magne Karlstad også sendt til sykehus. Karlstad har brukket begge bena i den ene underarmen. Likevel mener Shampo at storkampen ikke var noen typisk grisekamp.

- Den taklingen var ganske uskyldig, tror jeg. Han spilte fra seg pucken og så ble han taklet, sier Knutsen til TV 2 Nettavisen.

Storhamar vant 6-1 etter scoringer av Patrick Yetman, Alexander Smirnov, Hans Stubrud (2), Pål Johnsen og Urban Omark. Kenneth Larsen scoret for Vålerenga.

- Storhamar var alt for gode for oss i dag. Det ble tynt på backsiden vår da Karlstad ble borte i slutten av andre periode, konstaterer Shampo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere