Lørdag meldte Toronto Star at Mats Zuccarello Aasen har valgt New York Rangers som sin neste klubb. Selv vil ikke 22-åringen bekrefte dette ennå, og det vil på grunn av de internasjonale overgangsreglene trolig heller ikke skje før etter VM.

En rekke NHL-klubber ønsket å sikre seg oslogutten, som vant poengligaen i den svenske toppserien denne sesongen og regnes som en av de beste spillerne i Europa. Chicago Blackhawks, Detroit Red Wings, Edmonton Oilers og Toronto Maple Leafs skal ha vært blant de ivrigste i jakten på Modo-spillerens underskrift. Sannsynligvis kom alle disse klubbene med konkrete tilbud.

Avhengig av medspillerne
Heldigvis velger Zuccarello Aasen verken tittelfavoritten Chicago Blackhawks eller veldrevne Detroit Red Wings. Heldigvis velger han den dårlig styrte klubben New York Rangers.

Dette er nok en underlig uttalelse for lesere som kun har sjekket tabellene i NHL, eller som har fått med seg at Detroit Red Wings har spilt seg fram til finale i Stanley Cup-sluttspillet de to siste sesongene.

Men vit dette: Skal en spiller som Mats Zuccarello Aasen lykkes i NHL, må han produsere poeng. Han må score mål og han må spille fram til mål. Og han må gjøre det ofte.

Det betinger at han får sjansen til å spille i rekke med de beste spillerne på laget, og at han får mye istid i overtallssituasjoner.

Fiaskoklubb
New York Rangers klarte ikke å kvalifisere seg til sluttspillet, som startet tidligere denne uka, og spillerstallen er smertelig overbetalt i en liga som praktiserer lønnstak.

- Det er noen veldig gode mennesker her, men det er også noen svært viktige avgjørelser som må tas når det gjelder laget og stammen i laget. Det er en del ting som må fikses, sa trener John Tortorella til Daily News etter at sesongen var over.

Én av de tingene Tortorella vil forandre, er sammensetningen av spillerstallen - som treneren mener bør forynges. Det er ikke så rart - manager Glen Sather har satt sammen en skremmende samling overbetalte og underpresterende stjerner, og den manageren som nå har sikret seg Zuccarello Aasen, fortjener faktisk å få sparken.

Selvfølgelig ikke for å hente Zuccarello Aasen til New York, men for å ødelegge lagets sjanser til sportslig suksess gjennom en rekke feilslåtte signeringer de siste årene.

De fem best betalte i klubben tjener til sammen drøyt 32 millioner dollar i snitt per sesong, og bare to av dem kan sies å være verdt lønna - målfarlige Marian Gaborik og stjernekeeperen Henrik Lundqvist. Det er mye når lønnstaket tvinger klubben til å holde seg under 57 millioner dollar.

Alt ligger til rette
Hvorfor er dette interessant, spør du kanskje?

Jo, dette er interessant fordi det betyr at klubben har mye istid å gi Mats Zuccarello Aasen. Nordmannen vil få sjansen til å vise seg fram i overtallssituasjoner, og han vil få mulighet til å spille med klubbens beste spillere - som nettopp Marian Gaborik, en av de giftigste målscorerne i hele NHL.

Zuccarello Aasen får rett og slett sjansen til å lykkes.

Faktum er at Mats Zuccarello Aasen er et nokså ukjent navn i Nord-Amerika, selv om mange fikk øynene opp for den 171 centimeter høye puckmagikeren under OL i Vancouver. Det er derfor ikke gitt at han ville fått så mange sjanser i Detroit Red Wings eller Chicago Blackhawks, som er blant de aller beste lagene i NHL og som allerede har mange kandidater til å spille i første- og andrerekkene og i overtallssituasjoner.

Det er godt mulig at Mats Zuccarello Aasen ville ha lyktes også i disse klubbene, selv om konkurransen om plassene er svært mye tøffere der. Talentet er definitivt stort nok. Men hvorfor ta sjansen?

I New York Rangers ligger alt til rette for at Zuccarello Aasen skal bli en suksess. Selv om laget sannsynligvis vil fortsette å være en fiasko.

Les mer i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene