*Nettavisen* Sport.

Småsyk Cavendish kjører i Qatar

Mark Cavendish (Team Sky) Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

- Han vil åpenbart ikke være i toppform, sier sportsdirektør.

Det er knyttet stor spenning til Tour of Qatar, som starter søndag.

Ikke bare er det årets første TV-sendte ritt, flere av verdensstjernene vil også debutere for sine nye lag, ivrige etter å vise hva de er gode for.

En av dem var i utgangspunktet Mark Cavendish. Qatar er første anledning for spurtkanonen å vise frem regnbuestripene i et britisk i sykkellag.

Derfor kom den lille forkjølelsen Cavendish pådro seg på flyet ned til Qatar svært ubeleilig. Lørdag var det fare for at briten gikk glipp av hele rittet, da han måtte stå over lagets treningstur grunnet feber.

Men etter intensiv arbeid av det medisinske apparatet i Team Sky og mye hvile er det nå klart at verdensmesteren stiller til start.

- Vi er alle glade for at Mark har klart å kjempe seg tilbake fra sykdommen han plukket opp på vei ned hit. Det vil gi resten av gjengen et skikkelig løft, sier sportsdirektør Steven de Jongh til Team Skys egen hjemmeside.

Også for rittet er det viktig at Cavendish stiller til start. Andre Greipel måtte tidligere i uken kaste inn håndkleet grunnet sykdom, men nå ligger det an til noen heidundrende spurtdueller mellom blant annet Cavendish, Guardini, Farrar og Boonen.

Les også:Tour of Qatar ryker for Greipel

Sportsdirektør Steven de Jongh er usikker hva man kan forvente av en småsyk Cavendish.

- Han vil åpenbart ikke være i toppform de neste dagene, men vi håper han blir sterkere for hver dag som går, avslutter sportsdirektøren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.