RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Småsyk Kristoff får ikke hvile

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
- Hvis jeg går tom, får jeg heller stå av.

Gent-Wevelgem gikk rett i dass for Alexander Kristoff. Heller ikke foran tirsdagens Tredagers i De Panne er ting som de skal i den 23 år gamle kroppen.

- Jeg holder ikke på maten, sier Kristoff til procycling.no – og trenger egentlig ikke utbrodere for mye rundt det.

- Hvis jeg går tom for krefter underveis, får jeg heller stå av. Jeg starter rittet og ser hvordan det går, legger han i stedet til.

Ettersom BMC Racing slet noe med å fylle opp plassene, har han likevel meldt seg klar til dyst. I Belgia sykler han blant annet sammen med Alessandro Ballan og Manuel Quinziato.

Solfylt og støvete
Sykdom passer sjelden i samfunnet for øvrig, og ikke i sykkelsporten heller.

Kristoff følte seg dårlig etter Dwars door Vlaanderen i forrige uke, og har altså ikke kommet seg til hektene igjen:

- Det er surt, men det er ikke så mye å gjøre med de nå. Jeg har trent godt hjemme og hadde ikke kjørt ritt på lenge (før Dwars door). Jeg følte meg grei der, men tror jeg må ha fått noe i meg underveis der. Det var mye støv, og jeg var skikkelig møkkete da jeg kom til mål. Etter begynte jeg å føle et ubehag, forteller han.

Må være tålmodig
I mellomtiden er han nødt til å være tålmodig i forhold til å kjøre inn gode resultater for seg selv og laget sitt.

2011 har foreløpig vært alt annet enn det Kristoff håpet det skulle bli. I Tour Down Under hang han ikke med, og 14.-plasser i Oman og Qatar skremmer ingen.

Deretter ble Stavanger-gutten beordret til å hvile og trene hjemme. Dermed misset han både Paris-Nice og Milano-Sanremo.

Skuffelsen var derfor stor da det vanligvis så sprintervennlige Gent-Wevelgem (både Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen har vunnet det tidligere) viste seg å være utenfor rekkevidde.

- Jeg følte meg frisk og trodde jeg skulle starte, men slik ble det ikke.

- Mangler avslutter
Som under Milano-Sanremo hadde BMC Racing nok av folk igjen til finalen, men igjen gjorde fraværet av en kvalitetssprinter seg gjeldende.

Kristoff var i hvert fall tiltenkt den rollen før sesongstart. I flere ritt har i stedet Greg Van Avermaet måtte bære det ansvaret.

- Vi har helt enkelt manglet folk til å avslutte rittene. Van Avermaet kan gjøre en god spurt i en mindre gruppe, men han sier at han er ferdig med å spurte. Han bruker også mye krefter på støting og slikt underveis, bemerker Kristoff.

- Ting har vel ikke akkurat gått som planlagt for deg heller denne sesongen?

- Nei, og det er litt stressende at jeg det ikke har gått som jeg hadde håpet. På den annen side er det for sent å gjøre noe med det nå. Jeg får heller prøve å se fremover, avslutter Kristoff.

PS! Etter rittet i De Panne, venter GP Scheldeprijs, Giro di Trentino og Giro d’Italia på den norske BMC-rytteren. Ingen andre nordmenn stiller for øvrig til start i De Panne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere