Gå til sidens hovedinnhold

Småsyk Kristoff på bedringens vei

Full av antibiotika kjempet nordmannen tappert mot elementene på åpningsetappen av Tour of Qatar.

Alexander Kristoff (Katjusja) startet 2013-sesongen søndag med en hektisk og vindfull etappe i Tour of Qatar.

Den 145 kilometer lange åpningsetappen fra Katara Cultural Village til Dukhan Beach var som vanlig en forblåst dag i ørkenlandskapet på den arabiske halvøyen.

Les også: Amerikansk «surprise» i Qatar

En småsyk Kristoff kjempet hardt mot elementene, men hadde ikke nok krefter igjen i den avsluttende spurten.

- Det var en typisk dag her nede, sier Kristoff til procycling.no etter etappen søndag.

- Jeg følte meg OK, men hadde ingen super følelse. Jeg går på antibiotika, men merket heldigvis ikke noe til sykdommen underveis, forklarer Stavanger-syklisten.

Etappen ble vunnet av amerikanske Brent Bookwalter (BMC Racing), som innenfor de siste 15 kilometerne, stakk fra feltet sammen med Martin Elmiger (IAM Cycling) og sveitseren Gregory Rast (RadioShack-Trek).

I finalen satt Kristoff i et jagende hovedfelt bak utbruddstroikaen, men Bookwalter og co holdt unna.

- Jeg manglet litt i spurten i dag, men klarte likevel å sanke to bonussekunder underveis, sier Kristoff, som til slutt endte på 15. plass.

Med bonussekundene i boks plasserte nordmannen seg som nummer sju i sammendraget, bare åtte sekunder bak ledende Bookwalter.

Etappeseier blir vanskelig
Mandag kjøres en 14 kilometer lang lagtempo, mens de resterende etappene er tilrettelagt for spurterne. Dog er Kristoff fattet med tanke på egne vinnersjanser videre i Tour of Qatar.

- Hvis beina er som i dag blir det vanskelig å vinne, men jeg håper de blir bedre utover, sier 25-åringen.

Nordmannen er likevel optimistisk og håper han blir kvitt sykdommen i løpet av de kommende dagene. Kristoff er fortsatt i rute til større oppdrag og føler ikke at sykdommen har satt han tilbake inn mot klassikerne senere på våren.

- Jeg tviler på at sykdommen har satt meg noe tilbake. Jeg merket ikke noen til den i dag, bortsett fra da jeg var på maksen. Jeg har bare vært syk i to dager, og har likevel trent lett de dagene.

- Jeg håper å være 100 prosent igjen i løpet av uken, avslutter Kristoff.

Forøvrig avventer nordmannens Katjusja i disse dager en kjennelse fra Den internasjonale voldgiftsretten for sport (CAS), angående lagets WorldTour-lisens. Saken skal høres 8. februar i Lausanne. En endelig avgjørelse er ventet i slutten av samme måned.

Da får laget vite om det er mulig å få tilbake lisensen som UCIs lisensnemnd fratok dem for stryk på punktet «etiske kriterier» i midten av desember.

Kommentarer til denne saken