*Nettavisen* Sport.

Smertefri Andresen

Brann hentet opp Tromsøs 2-0 ledelse, tok selv teten, men rotet det vekk. Men etterpå kom Martin Andresen med en gladmelding.

16.02.06 18:54

LA MANGA, SPANIA (iBergen.no): Hør bare hva nyutnevnt kaptein Martin Andresen sa etter kampen:

- Det er fryktelig lenge siden sist, men i dag kjente jeg ingen smerter verken før, under eller etter kampen.

Landslagskapteinen kom inn etter pause og tok kontrollen umiddelbart.

Robbie Winters var mannen som klistret smilet tilbake på leppene til Brann-tilhengerne. Først utnyttet han en uryddig klarering i Tromsø forsvaret og viste seg som en skikkelig gjerrig skotte som tok godt vare på gaven i det 74 minutt. Syv minutter senere vippet han innlegget fra Erik Huseklepp elegant over keeper og Brann leder plutselig 3-2 etter å ha ligget under 2-0 etter 20 minutter.

Tullemål

Men - som alltid når Brann spiller så skal det gjøres en eller annen sur blemme. Denne gangen i det 86. minutt. Martin Andresen feller en kar på 25 meter. Og mens Brann-spillerne bruker den byråkratiske måten å stille opp en mur på utnytter Tromsøs Talebinejad muligheten og setter ballen i mål. 3-3 og ikke ufortjent.

Branns opphenting kom etter at Brann toppet laget i pausen og kastet innpå førsterekken. Martin Andresen - den nye kapteinen - Bengt Sæternes, Erlend Hanstveit og Cato Guntveit. På papiret et helt annet lag, men med seg imellom, mer sykefravær enn SAS-pilotene. Ut gikk Monkam, Miller, Kalvenes og Knudsen.

Brann så umiddelbart mer spillende ut og Martin Andresen tok kontroll på midten.

Men Tromsø var fortsatt farlige. Hadde to store sjanser ved Ole Martin Årst og Rune Johansen. Men da de byttet ut Ole Martin Årst var det bare et halvt lag igjen på banen.

Brann fikk en skikkelig kalddusj av et aggressivt Tromsø-lag da de plutselig lå under 2-0 etter 20 minutter. Det var spiss-kjempen Ole Martin Årst som gjorde livet surt for Brann-forsvaret begge gangene.

Brann prøvde å summe seg og hadde noen spede forsøk ved Charlie Miller før Erik Huseklepp, den store spilleren så langt i denne korte Brann-sesongen, gjorde hele jobben selv og ga bergenserne håp med 1-2. Brann var vært friskest etter scoringen med flere forsøk, Miller var med på det meste. Men det sto 2-1 ved pause.

Sparer nøkkelspillere
Brann sparte flere av sine nøkkelspillere som har vært skadet og planlegger i hele vår å bringe folk som Bengt Sæternes, Martin Andresen, Cato Guntveit og Trond Fredrik Ludvigsen inn i slutten av kampene når intensiteten er lavere. Dette av frykt for nye skader. De tre førstnevnte kom inn ved pause.

Monkam med
Arnaud Monkam fra Kamerun sluttet seg til Branns tropp på La Manga natt til i går. Han spiller nå fra start mot Tromsø.

Monkan ser ut til å virre litt rundt på midtbanen uten å finne seg helt til rette ennå. Han første dag på jobben.

1-0 Rune Johansen d løp fra Ragnvald Soma og la inn til Ole Martin Årst som kom bakfra og scorer lett i det 18.minutt

2-0 Ole Martin Årst løp lekende lett fra Brann-forsvaret og scoret 2-0 målet etter 20 minutter.

2-1 Erik Huseklepp dro av tre mann og scoret sikkert

2-2 Robbie Winters utnytter en forsvarsmiss. 74 minutter

3-2 Robbie Winters vipper over keeper etter innlegg fra Erik Huseklepp

3-3 Talebinejad på frispark mens Brann-spillerne er nede på stranden en tur.

Den andre nykommeren til Brann, sloveneren Janez Zavrl, er ikke med i troppen til ettermiddagens kamp. Han skulle etter planen spille kampen, men har en kjenning i leggen. Den medisinske testen onsdag kveld gikk imidlertid fint, og det skal bare være snakk om en liten strekk.

Nyutnevnt kaptein Martin Andresen skal etter planen spille en omgang i dag.

Branns lag mot Tromsø:

Håkon Opdal - Martin Knudsen - Olafur Ørn Bjarnason - Ragnvald Soma - Christian Kalvenes - Erik Huseklepp - Arnaud Monkam - Helge Haugen - Petter Vaagan Moen - Charlie Miller - Robbie Winters.

På benken sitter Martin Andresen, Cato Guntveit, Kristjan Ørn Sigurdsson, Dylan Macallister, Erlend Hanstveit og Bengt Sæternes.

iBergen.no kommer tilbake med intervjuer og kommentarer om litt

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.