Gå til sidens hovedinnhold

Smertefri Forsberg vil til NHL

En av tidenes beste hockeyspillere gjør comeback med jubileum.

Peter Forsberg (36) har ikke spilt noe som ligner på en hel sesong siden 2002/03, da han gjorde 106 poeng på 75 kamper for Colorado Avalanche og vant poengligaen i NHL. De siste tre-fire årene har han gjort en rekke forsøk på å komme tilbake fra skade - men så langt uten hell.

Nå tror supersvensken at det vil forandre seg.

- Akkurat nå føles det helt bra. Det er bare å håpe. For første gang på jeg vet ikke hvor lenge er jeg helt friskmeldt. Det er nesten en merkelig følelse. Nå ha skaden leget. Det er perfekt og jeg har overhodet ikke vondt, sier Peter Forsberg til Expressen.

36-åringen står bokført med 99 landskamper for Sverige, men får sin 100. når Karjala Cup startet i Jönköping torsdag.

Tre kamper på fire dager, mot Tsjekkia, Finland og Russland, blir en tøff utfordring, men dersom Forsberg mestrer den, vil han kanskje allerede før jul forsøke et comeback i NHL.

- Kanskje, jeg har ikke tenkt så mye på når beslutningen skal tas, men det er mulig. Da får jeg ringe opp de klubbene som fins og spørre om de har en plass, sier Forsberg.

Hvilke klubber som er mest aktuelle, vil han ikke ut med.

Colorado Avalanche er sannsynligvis et godt tips. Klubben kjemper, noe overraskende, i toppen i sin avdeling og har dessuten noe ledig plass under lønnstaket, i motsetning til for eksempel Philadelphia Flyers, en annen av hans tidligere klubber. Flyers skal likevel være interessert i Forsberg, men må kvitte seg med lønnsforpliktelser før 36-åringen kan signeres.

Kommentarer til denne saken