*Nettavisen* Sport.

Smerud: - Vi skyter for dårlig

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sarpsborg ledet lenge, men gjestene Hønefoss klarte å sikre seg ett poeng i en vanskelig bortekamp i eliteserien søndag.

28.04.13 20:23

Martin Wiig ga Sarpsborg ledelsen før sidebytte, men Riku Riski utlignet etter pause og sørget for et rettferdig uavgjortresultat.

Ingen av lagene er nok særlig fornøyde med utfallet. Sarpsborg bør vinne mot lag som Hønefoss på hjemmebane om de skal berge plassen i eliteserien. Hønefoss er nok også misfornøyde med tanke på sjansene de spilte seg til i 2. omgang.

Kampen startet friskt med sjanser til begge lag i løpet av de første fem minuttene. Den største fikk Hønefoss' Remond Mendy, men Duwayne Kerr fortsetter å imponere i Sarpsborgs mål og gjorde en god redning etter bare to minutter.

Omgangens eneste scoring kom i det 38. minutt etter fint forarbeid på Sarpsborgs høyrekant. Claes Jørgensen slo et perfekt innlegg bak Hønefoss' forsvar, og Martin Wiig stupheadet ballen i mål.

Annen omgang startet også friskt. Månedens unge talent Mohamed Elyounoussi viste seg fram med et par forsøk, men Steve Clark revansjerte seg fra forrige ukes blemme med gode redninger.

Sjanser
Det var tydelig at Hønefoss ikke hadde tenkt å gi seg uten kamp, og de skapte flere store sjanser. Først reddet Sarpsborg på streken, deretter var Remond Mendy millimetere unna å sette Heiner Moras innlegg i mål. Det var helt fortjent da Riku Riski kjempet seg forbi en passiv Christian Brink og banket ballen i mål med et drøyt kvarter igjen.

Mot slutten virket begge lagene redde for å tape det de hadde og tok få sjanser. Hjemmelaget fikk en siste sjanse, men Martin Wiig headet svakt utenfor på overtid.

– Så lenge vi ledet kampen så burde vi avgjort i annen omgang, men Hønefoss avsluttet bedre enn oss og har en god spiller i Riski. På grunn av den kraftige motvinden i annen omgang ble vi dessuten presset tilbake på banen, sa Sarpsborgs assistenttrener Ian Burchnall.

God kamp
– Jeg er brukbart fornøyd med spillet, men ikke særlig fornøyd over at vi ikke scoret flere mål. Vi skyter for dårlig og burde ha vunnet. Det var en god bortekamp fra vår side, sa Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud.

Etter seks spilte runder er det veldig jevnt i årets eliteserie. Likevel er nok Hønefoss litt bekymret etter sin dårlige poengfangst så langt. Kun fem poeng er det blitt, og laget har vanskelige motstandere i Tromsø hjemme og Vålerenga borte i de to neste.

Sarpsborg er nok ikke mye mer fornøyde selv om laget kun har ett tap så langt. Uavgjort gir ikke mange poeng, og østfoldklubben står med sju poeng etter fire uavgjortkamper. Brian Deanes mannskap møter Haugesund borte i neste runde, før Sandnes Ulf kommer til Sarpsborg deretter. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag