BEITOSTØLEN (Nettavisen): Hun ble olympisk stafettmester i Vancouver, men bortsett fra det var forrige vinter stort sett preget av motgang for Therese Johaug (22).

Denne sesongen tegner til å bli veldig annerledes, i hvert fall hvis man skal legge vekt på åpningsrennet.

Jenta fra Dalsbygda feide nemlig all motstand til side og slo Kristin Størmer Steira på andreplass med hele 40 sekunder. Marthe Kristoffersen på tredjeplass var over minuttet bak på 10-kilometeren som ble gått i fristil.

Sjekk resultatene her!

Bjørgen hadde blitt svett
Landslagstrener Egil Kristiansen tror at selv Marit Bjørgen ville fått trøbbel om hun hadde stilt til start.

- Marit hadde nok blitt svett under armene, ja, gliser Kristiansen.

Han var først og fremst imponert over Johaugs tekniske gjennomføring. Det samme var NRKs ekspertkommentator Thomas Alsgaard, som selv hadde en meget finslepen skøyteteknikk.

- Det var veldig artig å høre fra Thomas Alsgaard at jeg gikk best teknisk av alle. Det er ikke hver dag man får høre det fra ham, sier Therese Johaug

Hennes egen følelse var da også at det meste fungerte.

Traff med teknikken
- Jeg følte at jeg traff veldig bra med hvert skyv. Og jeg klarte å ta det med ro. Før har jeg ofte blitt veldig stresset og begynte å mase, sier Johaug – som er blitt omtalt som en Duracell-kanin på grunn av sin meget høye frekvens.

At nettopp Johaug skulle gå til topps, var ingen overraskelse for de andre jentene. For Johaug har gitt Marit Bjørgen litt ekstra pes på treningsøktene i høst.

Det har derimot ikke Kristin Størmer Steira, som har slitt med skader og trent veldig mye alternativt i sesongoppkjøringen.

At hun likevel ble nummer to i åpningsrennet, vitner om at skadene kanskje ikke har satt henne så mye tilbake før VM-sesongen.

- Jeg håper faktisk den alternative treningen skal ha gjort meg til en enda bedre løper. Men jeg har trent lite hardt, og må trene godt de to neste månedene før jeg begynner å slippe opp, sier Kristin Størmer Steira.

PS. Det er fortsatt usikkert om Marit Bjørgen kommer til å konkurrere på Beitostølen i helga.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!