*Nettavisen* Sport.

Smith klar for United

Englands landslagsspiss Alan Smith har skrevet under for Manchester United, opplyser klubben i en børsmelding.

26.05.04 20:22

- Jeg vokste opp i Leeds og tilbragte noen vidunderlige år der. Jeg vil takke alle som har med klubben å gjøre, men nå føles det riktig å ta et steg videre. Da kunne jeg ikke fått noe bedre enn Manchester United. Det er fantastisk å slutte seg til en av verdens beste klubber, og jeg gleder meg til utfordringene som venter, sa Smith.

23-åringen koster Manchester-klubben drøyt 7 millioner pund (86 millioner kroner), og han har undertegnet en femårskontrakt.

To ganger avslått
Manchester Uniteds manager Alex Ferguson fikk omsider Smith, etter at bud på 3,5 og 5,5 millioner pund ble avslått.

- Jeg har aldri vært mer imponert over en ung spiller, og hans lyst til å spille for oss er fantastisk. Hans vilje vil føre ham langt, sa Ferguson.

Smith, som ikke kom med i Englands tropp til EM, skal slåss om spilletid med Ruud van Nistelrooy, Louis Saha, Ole Gunnar Solskjær og Diego Forlan.

Upopulært salg
Leeds-tilhengerne misliker sterkt at yndlingen selges til erkefienden Manchester United, men klubben kunne ikke si nei til pengene. Leeds får 74 millioner kroner utbetalt. 9,2 millioner kroner av summen Manchester United betaler er agenthonorarer, mens resten er en avgift til eliteserien. Smith avsto fra sin andel av overgangssummen.

Som ledd i avtalen mellom klubbene får Leeds også venstrebacken Danny Pugh. Salget av Smith var noe av det første den nyansatte Leeds-manageren Kevin Blackwell gjorde.

- Det er ikke varme følelser mellom disse to klubbene, men Alan må gjøre det som er best for ham selv. Det ville vært vanskelig å svelge om vi var i samme divisjon, men det er vi ikke neste sesong, sa Blackwell.

Nytt lag
Leeds-formann Gerald Krasner prøvde å dempe de negative reaksjonene Smith kan vente fra klubbens supportere.

- Vi skal begynne å bygge et nytt lag og gjøre store endringer i klubben, og både vi og Alan mener at hans framtid på kort sikt er i en annen klubb. Vi vet at han har sterke følelser for klubben og tilhengerne og ønsker ham lykke til i sin videre karriere, sa han til klubbens nettsted.
(NTB-Reuters)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.