Smith viste Rooney

Foto: AFP/Scanpix

Manchester United hadde ingen problemer med å kvalifisere seg til gruppespillet i Champions League onsdag kveld. Alan Smith viste at de rødkledde ikke nødvendigvis har et spissproblem.

25.08.04 23:54

MANCHESTER UNITED - DINAMO BUCURESTI 3-0: Samme kveld som Manchester United bekreftet at de har lagt inn bud på Evertons stjerneskudd Wayne Rooney, viste Alan Smith at de røde djevlene ikke nødvendigvis har et spissproblem.

Manager Alex Ferguson omtalte budet på Wayne Rooney på MUTV ikke lenge før avspark på Old Trafford onsdag kveld.

- Vi la inn et bud i dag, han viste under EM at han er en glimrende spiller, og han er også ung. Han er ikke helt ferdig utviklet som spiller, men vi er en klubb som har vist at vi kan videreutvikle unge talenter, sier Ferguson.

Smith i form
Smith, som ble hentet til Manchester United fra Leeds i mai, var en konstant trussel i returoppgjøret mot rumenske Bucuresti.

24-åringen var et stort lyspunkt for Manchester United, og med en friskmeldt Ruud Van Nistelrooy og Louis Saha tilbake, er det ikke sikkert Wayne Rooney får plass i startoppstillingen på Old Trafford. Det beviste ikke minst Alan Smith med sitt storspill på Old Trafford onsdag.

Alan Smith satte inn 1-0 i det 47. spilleminutt, og doblet ledelsen tre minutter senere. Innbytter David Bellion satte inn 3-0 20 minutter før kampslutt, og sendte dermed Manchester United videre til gruppespillet i Champions League med sammenlagt 5-1.

B-lag
United er hardt rammet av skader, og Alex Ferguson tok sjansen på å la flere av de halvskadde spillerne starte på benken etter 2-1-seier i Romania.

Chris Eagles og Jonathan Spector spilte begge fra start for første gang, mens Ryan Giggs, Paul Scholes, Phil Neville og Louis Saha satt på benken i tilfelle det ble bruk for dem.

Cristiano Ronaldo spilte sin første kamp fra start denne sesongen, og viste nok en gang frem sine herlige finter som gjorde ham til en av Portugals største stjerner i EM-sluttspillet.

Men det var Alan Smith som stjal showet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.