Gå til sidens hovedinnhold

Smitteutbrudd stoppet Kitzbühel-slalåm – flyttes til Flachau

Kommende helgs to verdenscuprenn i slalåm i Kitzbühel er avlyst på kort varsel. Et koronavirus-utbrudd i området skaper bekymring.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) opplyser at rennene er avlyst, og at de flyttes til Flachau, et par timers biltur fra Kitzbühel.

FIS ber i en pressemelding onsdag om at utøverne ikke ankommer Flachau før tidligst fredag 15. januar. Der ble det kjørt verdenscuprenn i slalåm for kvinner så sent som tirsdag kveld.

Kommende helg skulle alpinsirkuset vært samlet til renn i Wengen, men som følge av smittesituasjonen i Sveits måtte arrangøren si nei til å gjennomføre. I stedet besluttet FIS å avvikle to slalåmrenn i Kitzbühel.

Nå har også den planen gått i vasken.

Avlyst fra regjeringshold

Ifølge storavisen Kronen Zeitung skal 17 personer de siste dagene ha avgitt positive koronatester på den ekstra smittsomme britiske virusmutasjonen i Kitzbühel-området.

Det førte til at arrangørene onsdag valgte å avlyse kommende helgs renn.

Det opplyste guvernør Günther Platter. Avgjørelsen skal være tatt i samråd med statsminister Sebastian Kurz og helseminister Rudolf Anschober.

I dagene som kommer, skal personer i området rundt det østerrikske skistedet massetestes.

Fire nordmenn

De norske utøverne er allerede på plass i nærheten av Kitzbühel, nærmere bestemt i byen Lofer. Etter planen skal Henrik Kristoffersen og resten av verdenseliten konkurrere i Kitzbühel i neste uke.

– Jeg regner med at det fortsatt blir på programmet neste helg. Så det blir et nytt mål. Da blir vi bare og trener her denne uken, sa landslagssjef Steve Skavik til NTB før avlysningen kom fra FIS.

Henrik Kristoffersen, Timon Haugan, Sebastian Foss Solevåg og Jonathan Nordbotten skal i aksjon for Norge kommende helg i Flachau.

(©NTB)

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg