*Nettavisen* Sport.

Smuler er også mat

Foto: Lise Åserud/SCANPIX

KOMMENTAR: Men nå vil vi ha indrefilet.

WHISTLER (Nettavisen): Ifølge Tor Arne Hetland skal skikongen Bjørn Dæhlie ha sagt følgende om å ta sølv:

- Smuler er også mat.

Skøytekongen Kuppern var ikke like diplomatisk, og fastslo rett og slett at sølv er nederlag.

For Emil Hegle Svendsen var ikke søndagens sprintsølv i Whistler noe nederlag. Tvert imot, det var en strålende prestasjon, godt hjulpet av litt flaks, og å ta sin første individuelle medalje i OL-sammenheng, er selvfølgelig stort.

Få OL-nyhetene før alle andre

Lite fest, nok av skuffelser
Men for Norge som nasjon er ikke én sølvmedalje veldig mye å rope hurra for etter to konkurransedager i OL.

For vi hadde nok av medaljekandidater i aksjon i helga. Men i stedet for gullfest, har det stort sett endt med skuffelser.

Håvard Bøkko fikk den bitreste plasseringen av alle da han ble nummer fire på lørdagens 5000 meter i skøytehallen i Vancouver, en plassering skihopperen Tom Hilde nokså treffende omtalte på følgende måte før helga:

- Å bli nummer fire i OL, er som å bli nummer to i en boksekamp.

Fire sjanser, ingen uttelling
Hilde skal få for OLs beste kommentar så langt, men det første hopprennet ble heller ingen norsk suksess. Niendeplassen til Anders Jacobsen var rett og slett skuffende etter det hoppukevinneren fra 2007 presterte på trening før sin OL-debut.

Heller ikke på skiskyttersprinten for kvinner ble det suksess. Både Tora Berger og Ann Kristin Aafedt Flatland var medaljehåp, men begge var et godt stykke unna å innfri.

Ettersom utforrennet måtte utsettes på grunn av forholdene i løypa, kom det ingenting ut av de totalt fire medaljemulighetene Norge i utgangspunktet hadde lørdag.

Søndag fortsatte nedturen i kombinert. Etter lovende innsats på trening av flere enn Magnus Moan, hadde Norge rett og slett flere medaljekandidater.

Indrefilet, takk!
Men Mikko Kokslien og Jan Schmid skuffet i bakken, og forholdene bidro til at også Petter Tande og Magnus Moan landet altfor tidlig, og dermed ble langrennet en heller uspennende affære sett med norske øyne.

I skiskyttersprinten for herrer hadde Norge minst to gullkandidater, med Ole Einar Bjørndalen som den største favoritten av alle. Men for Bjørndalens del var det tre bom og vekk me’n allerede på liggende, og dermed var det opp til Emil Hegle Svendsen.

Han sikret altså Norges første medalje i Vancouver-lekene.

Smulesankingen har startet, for å bruke Bjørn Dæhlies angivelige ord.

Likevel er det ikke til å legge skjul på at det norske folk forventer mer enn som så, ikke minst etter et skuffende OL i Torino for fire år siden.

Folket vil ha indrefilet.

Så vet dere det, Aksel Lund Svindal, Petter Northug og Marit Bjørgen.

Mandag er det opp til dere å servere festmåltidet!

Sjekk siste OL-nytt her

Les flere sportskommentarer her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.