RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snakk om å score!

Foto: Greg Fiume / AFP
Nicklas Bäckström (22) får 418 millioner kroner i lønn over de neste ti årene.

Svensken er førstesenter i grunnseriens beste lag i National Hockey League (NHL), Washington Capitals. Det amerikanske hovedstadlaget røk sensasjonelt ut for Montreal Canadiens i første runde av sluttspillet, men det tok ikke lang tid før Bäckström fikk verdens beste trøst.

Mandag 17. mai undertegnet han en tiårskontrakt med Capitals verdt 67 millioner dollar.

Sammen med Ovetsjkin
- Jeg er så glad for å være her. Denne organisasjonen har vokst veldig de siste årene, og jeg er stolt over å være en del av det. Jeg ser fram til å være her de neste ti årene, sier Bäckström ifølge Washington Post.

Det er svært uvanlig at spillere i NHL får så lange kontrakter, men etter at lønnstak ble innført for fem år siden, skjer det stadig oftere.

Bäckströms lagkamerat Alexander Ovetsjkin har en enda lenger kontrakt. Russeren har fortsatt elleve år igjen av avtalen som totalt sikrer ham 124 millioner dollar.

De to stjernespillerne er ventet å utgjøre en fryktet duo på isen i mange år. Denne sesongen endte Ovetsjkin på tredjeplass i poengligaen i NHL, mens Bäckström ble nummer fire med 33 mål og totalt 101 poeng på 82 kamper.

Overgår forbildet
Svensken innrømmer også at Ovetsjkins lange kontrakt var en god grunn til selv å inngå en lignende.

- Ja, litt. Jeg tenkte på at jeg gjerne vil spille sammen med ham, og forhåpentlig vil han også spille sammen med meg. Jeg hadde lyst på en langtidskontrakt, og mener at det er bra at vi er her sammen, sier Bäckström, som ofte sammenlignes med sitt forbilde, legendariske Peter Forsberg, når det gjelder spillestil.

Når det gjelder inntjening, ser Bäckström ut til å overgå forbildet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere