Gå til sidens hovedinnhold

Snakket med Cavendish’ agent

- Hvem er vel ikke interessert? Spør manageren i Omega Pharma-Quick Step.

Ryktene rundt Mark Cavendish’ fremtid begynte å svirre i Tour de France, hvor Sky-lagets sammenlagtambisjoner ble svært tydelige – samtidig gjorde lagets manager Dave Brailsford lite for å skjule at Wiggins og Froome var førsteprioritet i Team Sky.

- Vi vil sette oss ned og diskutere dette med Mark, sa Brailsford til BBC om spurterens fremtid i det britiske storlaget underveis i årets Tour de France.

Omega Pharma-Quick Step var et av flere lag som kjempet om verdensmesterens signatur før årets sesong. Patrick Lefevere bekrefter at det belgiske laget fortsatt ønsker briten på laget.

- Selvfølgelig, men hvem er vel ikke det? uttaler Lefevere til sykkelnettstedet cyclingnews.com.

- Jeg har ikke snakket med Cavendish, men jeg møtte agenten hans under olympiaden i London. Det var bare en samtale og han fortalte meg at han måtte snakke med Brailsford før vi kunne gjøre noe som helst, fortsetter Lefevere.

Sykkelnettstedet erfarer at Cavendish, hans representanter og ledelsen i Team Sky vil drøfte rytterens fremtid. Isle of Man-syklistens kontrakt med Sky-laget strekker seg over ytterligere to år.

Sportsdirektør: - Verdens beste spurter
Lefevere understreker at ballen er i Skys hender og at Omega Pharma-Quick Step bare er ett av lagene som sikler etter den britiske verdensmesteren.

- For det første må vi følge med på hva som skjer og hvordan Team Sky og Mark løser situasjonen. For det andre tror jeg ikke vi er de eneste som er interesserte i Mark. I mine øyne er han verdens beste spurter, uttaler Lefevere.

Rabobank-laget skal ifølge ryktene være et av lagene som følger britens situasjon tett.

- Jeg respekterer reglene, Sky og UCI, så hvis det er en avtale kan han forlate Sky, fortsetter den belgiske manageren.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Uvanlig overgang
At utøvere bytter lag før utløpt kontrakt er ikke like vanlig i sykling, som i for eksempel fotball. Overganger forekommer også i sykkelsporten, men som regel bytter rytterne lag etter kontraktens utløp.

- Ingen forhandlinger har forekommet, først må jeg se en avtale med Brailsford om at Mark kan forlate laget. Etter det kan vi forhandle, men det er vanskelig fordi tre parter må oppnå enighet selv om rytteren vil forlate laget, forklarer Lefevere.

Det skal sies at Team Sky kjøpte Bradley Wiggins (Garmin) ut av sin kontrakt etter 2009-sesongen.

Om et lag beslutter å kjøpe Cavendish ut av kontrakten med Sky, må de nok også kjøpe østerrikeren Bernhard Eisel.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken