RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snarlig Contador-avgjørelse?

Foto: Paco Paredes (AP)
Sist oppdatert:
UCI-president Pat McQuaid proklamerer at avgjørelsen om Alberto Contador er rett rundt hjørnet.

Flere sentrale sykkelpersonligheter, deriblant Contador selv, har bedt om en snarlig avgjørelse rundt en eventuell utestengelse.

Nå kan både Contador og de andre få det som de vil.

- Vi venter på at WADA skal bli ferdige med en rapport, forteller irske McQuaid til AP, ifølge cyclingnews.com.

- Når vi får rapporten kan vi ta en avgjørelse innen få timer. Jeg tror punktet kommer raskt.

Les også: Rujano vender hjem

Tar ofte lang tid
Dopingsaker i sykkelsporten tenderer til å trekke ut i det vide og det brede. Av og til fører det til at dommen utøveren til slutt får, er kortere enn tiden han faktisk har sittet på sidelinjen.

Belgiske Björn Leukemans er et klassisk eksempel. Han testet positivt 26 september 2007, og ble sittende på sidelinjen i hele 2008. Til slutt kokte det ned til en seks måneder lang utestengelse.

Det samme gjelder på mange måter Franco Pellizotti, og tidligere lagkamerat i Liquigas, Vicenzo Nibali, påpeker nettopp problemstillingen. Også han ønsker at Contador-saken skal få en snarlig avslutning.

- Jeg håper bare at det juridiske systemet kan gå litt raskere, forteller Spania rundt-vinneren til Gazzetta dello Sport.

- Du kan ikke bli hindret i å konkurrere i ett år, for deretter å bli frikjent. Da betaler du for ingenting, akkurat slik som Franco Pellizotti gjorde, utdyper 25-åringen.

Pellizotti ble nektet start i Giro d'Italia på grunn av suspekte blodverdier. Nå er han frikjent, men på grunn av at det tok lang tid før dommen kom, har han ikke konkurrert siden april.

PS: Alberto Contador ble informert om den positive prøven for Clenbuterol den 24. august. Prøven ble offentlig kjent først 30. september.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere