RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snart tilbake i v-cup

Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)
Vibeke Skofterud er så smått i trening igjen, og regner med å være tilbake i verdenscupen om to uker.

På sin hjemmeside skriver Slitu-jenta at hun tar sikte på å starte i verdenscuprennet i Otepää i Estland 21. og 22. januar. Der står 10 kilometer og sprint klassisk på programmet.

Savner melkesyra
– Jeg begynner å bli skikkelig utålmodig etter å kunne ta i skikkelig igjen. Jeg savner melkesyra, makspulsen og det å hive etter pusten, skriver 31-åringen.

Hun legger ikke skjul på at det er surt å følge vinterens høydepunkt Tour de Ski på TV-skjermen hjemme i Norge. Hun måtte som kjent melde avbud like før avreisen på grunn av sykdom.

– Å være tilskuer var ikke akkurat det jeg hadde regnet med. Jeg håpet i det lengste at sykdommen, som jeg begynte å merke så vidt på lille julaften, skulle gli over slik den pleier. Men slik skulle det altså ikke gå, skriver Skofterud.

I rolig trening
To uker senere er hun ennå ikke klar for å trene maksimalt, men merker heldigvis bedring.

– Jeg startet med rolig trening søndag. Og jeg er ikke bekymret for formen. To uker til, og jeg skal være tilbake der jeg var, skriver østfoldingen.

Og det sier ikke så rent lite. Hun var på pallen i samtlige fem verdenscuprenn før jul. Etter en slik sesongstart var det selvsagt ekstra forsmedelig å gå glipp av sesongens viktigste oppgave.

Men som alle andre gleder hun seg til thriller-avslutningen i Tour de Ski. Fra sofakroken. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere