RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søndagens Premier League-rykter

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Didier Drogba imponerte alle i serieåpningen. Nå står Real Madrid med åpne armer.

Så var det endelig i gang, Premier League-fotballen ruller og går igjen. Men det betyr ikke at vi ikke kan kose oss med ryktene.

Vi starter på Stamford Brigde. Chelsea leverte nemlig en maktdemonstrasjon på hjemmebane mot nyopprykkede West Bromwich og sendte skremmeskudd til alle lag som har tenkt å utfordre de blå fra London i kampen ligatrofeet. Best hos Chelsea var Didier Drogba. Fjorårets toppscorer startet den nye sesongen med et brak og tre mål var fasit etter 90 minutter, men nå kan spissen være tapt for Chelsea. Skal vi tro Sunday People står nemlig tidligere Chelsea-manager José Mourinho klar med 100 millioner kroner for å hente Drogba til Real Madrid.

Manchester United har vært sterkt linket til Mesut Özil de siste ukene, men klubben virker ikke å ha kommet noe nærmere den siste uka. Nå skal Portos Raul Meireles være løsningen dersom Özil ikke ender opp på Old Trafford, ifølge Sunday Mirror.

Marseille skal vurdere å hente Manchester Uniteds Dimitar Berbatov, og har også tidligere vært koblet til Tottenhams spiss Roman Pavlyusjenko, skriver imscouting.

Paris St. Germains 20-årige talent Mamadou Sakho skal være i siktet til både Manchester United og Arsenal. Forsvarsspilleren skal ha en prislapp på 120 millioner kroner, skriver caughtoffside.com.

Som ryktene i går meldte skal Barcelona ha trappet opp interessen for Liverpools noe utilfredse argentiner, Javier Mascherano. Et bud på 150 millioner kroner og Alexander Hleb i bytte skal være det som sørger for at Mascherano havner i spansk fotball og ikke følger etter gamlesjefen Rafael Benitez til Inter Milan, skriver Sunday People. Imscouting melder imidlertid at Barcelona-manager Pep Guardiola har avvist at Mascherano er på vei. Med ryktene er det aldri godt å si hva som stemmer og hva som er vås...

Vi går videre til Villa Park som fikk en tøff åpning på denne uka da Martin O'Neill plutselig trakk seg som manager. Lørdag var det imidlertid ingen som tenkte på O'Neill da Villa lekte seg til en 3-0-seier over West Ham i sesongåpningen. Det fikk Villa-eier Randy Lerner til å trekke på smilebåndene og nå skal den amerikanske eieren være klar til å legge 200 millioner kroner på bordet for å hente Tottenham-duoen David Bentley og Robbie Keane, skriver caughtoffside.com.

Roy Hodgson har jobbet godt etter at han inntok sjefsstolen på Anfield. Liverpool har gjort flere gode signeringer, og nå kan nok en spiller være på vei. West Hams spiss Carlton Cole var neppe noen glad mann etter å ha blitt knust av Aston Villa på lørdag, men kan trøste seg med at Hodgson skal ha sett seg ut Cole som en aktuell spiller for de røde fra Liverpool, skriver Mail on Sunday.

Men Hodgson stopper ikke der. Også Coles lagkamerat Valon Behrami skal være interessant, i tillegg til Tottenhams Giovani dos Santos.

Chelsea følger det brasilianske stortalentet Neymar med argusøyne. Nå får 18-åringen råd fra selveste Pele om å bli i Santos, framfor å dra til Stamford Bridge og Premier League, skriver Mail on Sunday.

Mark Schwarzer var skadet og spilte ikke serieåpningen for Fulham på lørdag. Da ble imidlertid hans erstatter, David Stockdale, kåret til banens beste da Fulham tok poeng borte mot Bolton. Nå skal Schwarzer være nære en overgang til Arsenal, ifølge News of the World. Skulle det skje er det langt fra noen overraskelse, det er nemlig en overgang det har blitt snakket om lenge.

Tottenham har verdsatt midtbanespilleren Jermaine Jenas til 100 millioner kroner for å kunne finansiere et kjøp av West Hams Scott Parker, skriver News of the World. Ifølge Sunday Mirror skal Harry Redknapp være så innstilt på å hente Parker til Tottenham, at londonlaget skal vurdere å øke det opprinnelige budet på 70 millioner kroner til 120 millioner kroner.

Men pengebruken på White Hart Lane stopper ikke der. Redknapp ble sitert fredag på at han trenger tre spillere til for å kunne vinne Premier League. Og Redknapp skal også ønske å hente Nice-spissen Loic Remy for over 100 millioner kroner, skriver imscouting.com. Med Parker så blir det bare to, det er dermed ikke nok til noe ligatrofé til de hvite fra London, skal vi tro Redknapp.

Sunderland rotet bort en 2-0-ledelse i serieåpningen, så man skulle kanskje tro at manager Steve Bruce var på utkikk etter nye forsvarsspillere. Men i stedet skriver News of the World at Bruce jakter Fulhams Bobby Zamora, Manchester Citys Craig Bellamy og Tottenhams Peter Crouch. Alle tre er spisser.

Men Bruce skal også være interessert i Wigans Charles N'Zogbia. Franskmannen, som spilte for det franske landslaget i oppgjøret mot Norge, skal ha krevd en overgang og stukket av fra Wigan-trening nylig, skriver News of the World. Prislappen på venstrevingen er nærmere 100 millioner kroner, melder Sunday People.

News of the World melder også at Manchester City skal være beredt til å gi den brasilianske stjernen Robinho en siste sjanse til å vise seg fram i City-trøya. Men Sunday Times derimot melder at Robinho er på vei til tyrkiske Fenerbache, for kun halvparten av de 320 millionene City betalte for to år siden, da brasilianeren kom fra Real Madrid.

Arsenal har nok av unggutter, men Arsene Wenger blir tydeligvis aldri lei. Ifølge caughtoffside.com skal klubben vurdere å hente Blackburns unge midtstopper, Phil Jones, for 90 millioner kroner.

Manchester City på sin side går helst for mer rutinerte spillere. De har allerede brukt over en milliard denne sommeren, men nå skal den siste signeringen være Bordeaux-spilleren Yoann Gourcuff. Prislapp: 250 millioner kroner, ifølge caughtoffside.com.

Den skadeutsatte Jimmy Bullard er ikke ønsket i Hull, men spilleren ønsker selv å bli i klubben til tross for at de ønsker å låne ham ut denne sesongen, skriver Sunday Mirror.

Samme avis melder at Bolton og Middlesbrough kjemper om samme spiller. Sunderlands midtstopper Matt Killgallon er mannen og han er verdsatt til 20 millioner kroner.

Birmingham City har siklet etter Olympiakos-spilleren Matt Derbyshire, men nå skal Fulhams nye manager Mark Hughes være klar til å snappe spissen foran Birmingham, skriver Sunday People.

Ifølge den samme avisa skal Hughes også være ute etter islendingen Eidur Gudjohnsen. Han har en fortid i Chelsea og Barcelona, og spiller nå for Monaco.

Blackpool sjokkerte balløya da de knuste Wigan på bortebane i Premier League-debuten og nå har de fått blod på tann. Ifølge Sunday People ønsker de nå å hente Birmingham-spissen Marcus Bent på lån.

Liverpools Jamie Carragher gjorde comeback på det engelske landslaget i VM, uten at det hjalp så veldig mye. Nå sier Carragher at Fabio Capellos framtidige erstatter bør være engelsk, skriver Mail on Sunday.

Samtidig melder News of the World om at Capello holdes klar av Manchester Citys arabiske eiere til å ta over klubben dersom Roberto Mancini ikke lykkes med å gi klubben en god start denne sesongen.

Og Capello-ryktene stopper ikke der. samme avis mener at Capellos framtid er høyst usikker etter at han i et TV-intervju mer eller mindre avsluttet David Beckhams landslagskarriere. Fotballforbundet skal være forbannet over framgangsmåten til italieneren.

I tillegg har flere spillere den siste tiden lagt landslagskarrieren på hylla frivillig, med blant andre keeper Paul Robinson og United-spiller Wes Brown. Evertons Phil Jagielka derimot vil aldri trekke seg fra landslagsspill frivillig, ettersom det vil skuffe foreldrene, skriver Sunday Mirror.

Aston Villa ønsker at Ajax-manager Martin Jol skal erstatte Martin O'Neill i sjefsstolen på Villa Park, skriver Mail on Sunday. Nederlenderen ønsket å ta over Fulham etter Roy Hodgson, men Ajex nektet ham å dra. Dermed ser det mørkt ut for Villas planer. Uansett melder Sunday Express at Jol selv skal gi beskjed om at han ikke er aktuell.

Edwin Van der Sar sier ifølge Daily Mail at det nå er på tide at Uniteds lovende unggutter må ta steget opp som toppspillere dersom klubben skal kunne ta tilbake ligatrofeet denne sesongen.

Kilder: BBC m.fl

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding).
Mobil: Få scoringsvarsel på ditt lag
Er du enig? Sjekk Nettavisens Premier League-tips.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere