*Nettavisen* Sport.

Snille gutter ligger øverst

Foto: (Foto: Scanpix)

Brann kan ta gullet etter en sesong med historisk få skader og karantener.

27.09.07 14:52

(iBergen.no) Klarer Brann å hente hjem gullet, kan de med andre ord takke snille spillere og et svært godt medisinsk støtteapparat.

- Jeg har faktisk aldri opplevd tidligere at en tropp har hatt så få skader og karantener så sent i sesongen, sier Mons Ivar Mjelde med et stort smil. Han er klar over at den gledelige situasjonen har hatt en medvirkende årsak til at Brann har holdt seg stabil på toppen av tabellen gjennom hele sesongen.

Halvparten av LSK
I motsetning til en av de på forhånd største gullrivalene, Lillestrøm, har Brann bare halvparten så mange karantener. Se oversikt nederst i saken.

Også skadene har sportsklubben i Idrettsveien fått has på. Det er svært sjelden å ha en nærmest fulltallig tropp eller en spillerstall med minimalt med smårusk når det nærmer seg slutten på sesongen.

I fjor var det spesielt skaden til Kristjan Örn Sigurdsson mot Lillestrøm som satte en stopper for gullferden. Sigurdsson stod bare over én kamp, men kom aldri tilbake på sitt høye nivå. Også Martin Andresen og Bengt Sæternes hanglet mot slutten av forrige sesong.

Den situasjonen er snudd på hodet i år. Og det kan ført vise seg å gi Bergen og Brann gullet de har ventet på i 44 år. Det resonnementet trenger en heller ikke å forklare for kaptein Martin Andresen.

- Men hvorfor har det vært så få skader denne sesongen?
- Årsaken til at vi står bedre rustet i år enn i fjor, tror jeg er at vi har hatt et godt treningsgrunnlag og en god oppkjøring, sier Martin Andresen til iBergen.no.

At klubben også har et svært godt medisinsk støtteapparat som er påpasselig i opptreningsperioder, slår også positivt ut mener Andresen.

- Brann har også svært få karantener for kort, hvorfor det?
- Det er rett og slett fordi vi styrer de fleste kampene vi spiller, svarer kapteinen og smiler - vel vitende om at Brann i øyeblikket ligger tre poeng fremfor hans egen gullplan som ble satt opp før sesongen.

Spillere sonet for røde/gule kort

Røde kort
Frode Kippe 3 (Lillestrøm)
Khaled Mouelhi 2 (Lillestrøm)
Bjørn Helge Riise (Lillestrøm)

Olafur Örn Bjarnason (Brann)
Håkon Opdal (Brann)

Peter Ijeh (Viking)
Nicolai Stokholm (Viking)
Øyvind Svenning (Viking)

Inge Andre Olsen (Stabæk)
Pontus Segerström (Stabæk)

Gule kort
Frode Kippe 6 (Lillestrøm)
Olivier Occean 4 (Lillestrøm)
Bjørn Helge Riise 4 (Lillestrøm)
Khaled Mouelhi 3 (Lillestrøm)

Martin Andresen 4 (Brann)
Bengt Sæternes 3 (Brann)
Eirik Bakke 3 (Brann)

Peter Ijeh 4 (Viking)
Hannes Sigurdsson 4 (Viking)
Jone Samuelsen 3 (Viking)
Nicolai Stokholm 3 (Viking)

Veigar Pall Gunnarsson 4 (Stabæk)
Tom Stenvoll 4 (Stabæk)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.