*Nettavisen* Sport.

Snipp, snapp, snute for Hingis

Foto: (foto: scanpix)

Martina Hingis har for alvor vist at hun er med i toppen av kvinnetennisen igjen. Men nå er hun ute av Australian Open.

25.01.06 10:59

Onsdag ble det tap for Kim Clijsters i kvartfinalen av Australian Open, men den tidligere sveitsiske verdenseneren ga Clijsters kamp helt til døra. Det måtte et avgjørende sett til for å skille de to kamphanene fra hverandre, og der var Clijsters hakket bedre. Settsifrene totalt ble 6-2, 2-6, 6-4.

Stolt Hingis
Det var en velspilt kamp publikum på Rod Laver Arena var vitne til onsdag. Vinnerslagene avløste hverandre, og gjorde de feil, var det som regel fordi de ble presset til det. Clijsters utnyttet det faktum at Hingis har en svak serve, og det var sjelden Hingis holdt serven sin enkelt. Clijsters, på sin side, hamret inn vinnere etter vinnere, men Hingis hang godt med i svingene.

Australian Open var Hingis' første Grand Slam-turnering siden hun la opp i 2002 på grunn av skader. Hun gjorde comeback på nyåret. Hingis var ranket som nummer 349 i verden før turneringen. Hun vil garantert klatre voldsomt oppover etter Australian Open.

Hingis var stolt av spillet sitt.

- Tar man forholdene i betraktning – å tape 4-6 i tredje sett mot verdens beste tennisspiller fra og med mandag av, er det slett ikke verst. Å tape for Kim i dag gir meg så mye å se fram til, siden det var en så jevn kamp, sa hun etter kampen.

Møter Mauresmo
Hun er overrasket over at hun kom så langt i årets turnering.

- Du kan ikke, etter at tre år har gått, bare gå utpå der og tenke at du skal vinne alt, men det har ikke gått så aller verst, la hun til.

I semifinalen møter Clijsters Amelie Mauresmo, som ikke hadde noen som helst problemer med å slå ut Patty Schnyder. Settsifrene ble 6-3, 6-0.

Resultatene betyr at den nedre halvdelen av tablået har gått akkurat i henhold til seedingene, mens fjerdeseedete Maria Sjarapova møter åttendeseedete Justine Henin-Hardenne i den andre semifinalen. Av de fire som gjenstår, er det bare Henin-Hardenne som har vunnet Australian Open tidligere. Mauresmo er den eneste av semifinalistene som aldri tidligere har vunnet en Grand Slam.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.