RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snipp, snapp, snute for Tromsø

Sist oppdatert:
Tromsø ledet 3-1 og var på vei mot 16-delsfinalen i Uefa-cupen. Dessverre varer en fotballkamp i 90 minutter.

BASEL – TROMSØ 4-3: Med uavgjort ville Tromsø fortsatt ha vært med i kampen om avansement i Uefa-cupen. Men Basels fryktinngytende sluttspurt sender «Gutan» hodestups ut av det gode selskap i denne omgang.

Nederlaget blir ikke lettere å svelge når Tromsø trolig ble snytt for 4-3 like før Basel kontret inn sin første ledelse i kampen etter 75 minutter spill. Minuttet før satte Tromsø ballen i mål etter en corner, men dommer Kryzstof Slupik fra Polen annullerte for angrep på keeper. Tv-bildene viser at den avgjørelsen er høyst diskutabel.

Europeisk nivå
Uansett røk Tromsø ut av Uefa-cupen med hevet hodet. I første omgang vartet nordmennene opp med angrepsspill og enkeltprestasjoner som var et europeisk nivå verdig.

Lars Iver Strand åpnet scoringskontoen allerede etter 58 sekunder, da han stupheadet et innlegg fra Joachim Walltin kontant i nettet.

Etter 17 minutter sørget Mladen Petric for balanse i regnskapet, men det var ikke lenge vertene fikk beholde ledelsen. Bare to minutter senere fikk Ole Martin Årst en nydelig stikker fra samme Walltin, og alene med keeper viste Årst hvorfor han ble toppscorer i eliteserien denne sesongen.

Kan møte Rosenborg
Og før halvtimen var spilt sto det 3-1 til Tromsø, etter at Lars Iver Strand dro av keeper og plasserte ballen i åpent mål fra meget spiss vinkel.

Etter pause dreide imidlertid det meste seg om Basel. Dermed er det sveitserne som er med i kampen om videre avansement i Uefa-cupens 16-delsfinale.

Ender de som gruppetoer, kan de bli Rosenborgs motstander på neste nivå i februar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere