LAKERS-CLIPPERS 103-113:

Los Angeles Lakers har hatt en dårlig sesong og det må et mirakel til om laget skal nå NBA-sluttspillet.

Spesielt skadeproblemer på stjernespillerne LeBron James og Lonzo Ball har bidratt til den dårlige posisjonen, men selv etter at James kom tilbake på banen har Lakers slitt med dårlig form.

Det har irritert rapstjernen Snoop Dogg. Søndag gikk han hardt ut mot laget i en videosnutt og sa at han ville selge VIP-plassen sin for fem dollar.

- Det er forferdelig å se Lakers spille. Noen må gå. Man kan starte med treneren, sa Snoop Dogg i Instagram-videoen som inneholdt mange banneord.

- Denne dritten kommer ikke til å fungere. Dette er ikke måten ting gjøres i Los Angeles, fortsatte rapstjernen.

På vei mot stor nedtur

Trener Luke Walton er i hardt vær, og mange tror han må forlate stillingen når sesongen er over. Mandag kveld lokal tid ble det en ny nedtur da Lakers tapte for lokalrival Los Angeles Clippers.

Clippers ledet med fire poeng til pause, og økte ledelsen etter hvilen. Til slutt vant Clippers med ti poeng.

Lakers når etter alt å dømme ikke sluttspillet i NBA denne sesongen. Det er en stor nedtur for laget etter at de hentet superstjernen LeBron James (34) i fjor sommer.

Det er også en personlig nedtur for James, som har nådd finalen i sluttspillet de siste åtte årene.

Det var imidlertid aldri en lett oppgave for James og Lakers å nå sluttspillet denne sesongen. Laget har nemlig ikke nådd sluttspillet de siste fem sesongene.

Lakers lå imidlertid godt an før jul, men etter at LeBron James ble skadet i omtrent en måned, falt laget på resultatlistene. At Lonzo Ball også har vært ute lenge, har heller ikke hjulpet.

Lakers må vinne omtrent det som er igjen av kamper for å nå sluttspillet, og det må gjøres i det som er et hardt kampprogram.

Dårlig stemning?

Det har vært sterke antydninger til at Lakers’ lagmoral ikke har vært på topp etter at «halve laget» ble forsøkt byttet bort mot New Orleans Pelicans’ Anthony Davis.

LeBron James har også kommet med sitater som kan tolkes som kritikk mot lagkameratene. Etter lørdagens tap mot Phoenix Suns uttalte han blant annet:

- Som en kollektiv gruppe var vi ikke alltid skrudd på. Noen av oss var skrudd på til tider, men vi var ikke alltid en femmanns, kollektiv gruppe.

Etter samme kamp kom lagkamerat Kyle Kuzma (23) med uttalelser som også antydet at alt ikke er rosenrødt i Lakers-garderoben.

- Jeg har åpenbart ikke vært i sluttspillet og fått den erfaringen. Men jeg vet at alle lag som har vært der, de stoler og tror på hverandre, og vil hverandre det beste.

Lakers har mange unge spillere og håpet har vært at resultatene skal bli bedre når disse får mer erfaring og lærer hverandre å kjenne. Slik snakk orker ikke rapstjernen Snoop Doog lenger.

- Jeg er lei av dette pratet om at dette kommer til bra, de kommer å finne ut av det, de kommer til å vokse. De kommer ikke til å gjøre en dritt. Gi LeBron noe hjelp, fordi det kommer ikke disse tullingene til å gjøre, raser Snoop Doog i videoen.