RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gian Mattia D'alberto (Ap)

Snøt sprinterne for seier i Giroen

Marco Canola sikret seg etappeseier i Giro d'Italia.

Fredagens 13. etappe i Giro d'Italia var perfekt for sprinterne. Men et utbrudd klarte seg gjennom etappen og Marco Canola sikret seg etappeseieren.

Den italienske Bardiani-rytteren var førstemann over målstreken og sikret seg karrierens aller største seier på den drøyt 157 kilometer lange etappen til Rivarolo Canavese. Han var én av fire ryttere i det opprinnelige bruddet.

Jackson Rodriguez (Androni) og Angelo Tulik (Europcar) klarte å holde følge med Canola helt til mål, men hadde ikke nok sprut til å være med i kampen om etappeseieren. Rodriguez sikret seg annenplassen.

I hovedfeltet var det franske Nacer Bouhanni som var sterkest. Han var på forhånd pekt ut som en av rytterne som kunne vinne etappen, men ble snytt for det av bruddet. Han dro hovedfeltet over mål elleve sekunder bak Canola.

Edvald Boasson Hagen kom i mål med «bussen» – på en 55.-plass. Der var også Rigoberto Uran. Dermed forblir Omega Pharma-rytteren sammenlagtleder i rittet med 37 sekunders margin til BMCs Cadel Evans.

– Det er mange dager igjen med sykling. I Giroen kan ting skje hver eneste dag. Gårsdagens tempoetappe ga meg et forsprang, men det er mange som kjemper om sammenlagtseieren, sa Uran. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere