Snublet fra medalje

Foto: Olsen, Geir (Scanpix)

Håvard Bøkko visste at lite kom til å skille på 1500-meteren i VM enkeldistanser. Derfor passet det ekstra dårlig med et feilskjær.

12.03.09 21:28

Oslo (ANB): Hol-løperen var lysten på medalje på 1500-meteren, en distanse han har forbedret seg kraftig på denne sesongen.

Men Bøkko kom aldri skikkelig i gang på sin 1500-meter i Vancouver, på det som blir OL-isen neste år. Et feilskjær på første vekslingsside ødela hele løpet, og nordmannen endte på femteplass.

Nær medalje
For etter en ok start, maktet ikke nordmannen å få opp farta da han virkelig skulle gjøre løpet. Etter å ha vekslet foran parkamerat Trevor Marsicano, fikk nordmannen et feilskjær noen meter før svingen. Hol-løperen kom bakpå, men gjenvant balansen i tide. Ikke like galt som da han falt i første sving i EM tidligere i år, men feilskjæret satte sitt preg på Bøkko, som aldri kom skikkelig tilbake etter snublingen.

Unggutten Marsicano gikk inn til 1.46.30, og tok dermed sølvmedaljen. Bøkkos tid, 1.47.14, var ikke langt bak bronsemedaljen til Denny Morrison på 1.47.05.

Favorittseier
Storfavoritt før løpet var verdensrekordholder Shani Davis. Og favoritten snublet ikke da det gjaldt som mest. Med 1.46.19 tok amerikaneren en sikker seier foran landsmannen Trevor Marsicano.

Håvard Bøkko har fortsatt tre muligheter til å sikre seg medaljer i VM i enkeltdistanser. Fortsatt gjenstår både 5.000- og 10.000-meter samt lagtempo. (ANB)

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: SKØYTER

Mest lest på Sport

Annonsebilag