RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: TV 2

Snublet i Zaragoza

Sist oppdatert:
Spanierne jublet da de fikk høre EM-kvalifiseringsgruppen sin. Noe annet enn en plass i EM var utenkelig, men det var før de gikk på trynet i Zaragoza.

I motsetning til de fleste andre land velger Spania å spille hjemmekampene sine på ulike arenaer. EM-kvalifiseringen har blitt spilt i fire forskjellige byer og ingen av dem i fotballhovedstedene Madrid og Barcelona.

Små fotballbyer som Albacete, León og Elche har alle fått æren av å arrangere EM-kvalifiseringskamper for Spania, men det var da storbyen Zaragoza fikk arrangere kamp at alt gikk galt.

En scoring av Stelios Giannakopoulos sendte sjokkbølger gjennom hele fotball-Spania. Hellas vant 1-0 og den seieren skulle vise seg å være nok til å grekerne direkte til EM og Spania ut i play off mot Norge.

Spanias vei til play off:

Hellas - Spania 0-2
Spania - Nord-Irland 3-0
Ukraina - Spania 2-2
Spania - Armenia 3-0
Spania - Hellas 0-1
Nord-Irland - Spania 0-0
Spania - Ukraina 2-1
Armenia - Spania 0-4

Et lite feilsteg var også 0-0-kampen mot Nord-Irland i Belfast fire dager etter tapet i Zaragoza.

Lagets flittigste måljeger i EM-kvalifiseringen har ikke uventet vært Raul. Real Madrid-stjernen har scoret seks av Spanias 16 mål i kvalifiseringen og har gått foran som den store stjernen i laget.

I de siste kampene har han fått støtte av to unggutter i angrepet.

I Jose Antonio Reyes og Fernando Torres har Spania to av Europas mest spennende angripere. Reyes scoret to mål i Spanias siste kamp i EM-kvalifiseringen mot Armenia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere