Snurr på seiershjulet

Foto: hesteguiden.com

Øystein Tjomsland har for alvor fått opp dampen nå på slutten, og på Forus i kveld reiser sørlendingen neppe tomhendt hjem.

22.03.11 13:28

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Så langt i mars har den dyktige treneren vunnet hele åtte løp, og i den andre avdelingen pynter han ventelig på en fra før flott seiersstatistikk bak 5 Conclude. Yankeen er så langt ubeseiret på norsk jord, og det ville være et sjokk dersom ikke den tredje strake triumfen skulle sitte klokkerent i kveld. Avgjort via den tunge veien utvendig to ganger på rad, men ved denne anledningen bør de øvrige kuskene ta til vettet.

Bortsett i fra 7 Novak Bi (skal dog ikke holde samme klassen som storfavoritten) er det tilsvarende motstand ved denne anledningen som han nærmest har gjort narr av ved de to siste triumfene, og en kjapp sprint skal ikke være noen ulempe for den fartsfyllte Conway Hall-sønnen. Tet fra start til mål bør være et svært sannsynlig scenario denne gangen, og vi var aldri inne på tanken om å gardere den flotte 4-åringen til Aksel Odland.

Vår rangering: A: 5 B: 7 C: 11-9-4 D: 1-2-3-8-10

Lite å utsette på tipsformen
Etter at undertegnede fikk en fin klaff på Bjerke under lunsjtravet på torsdag med 6674 kroner innspilt var det vår tur igjen på Leangen i går med nye 10.154 kroner inn på konto, og vi får satse på at den flotte trenden holder seg utover i uken!

Samtlige forslag i A-spillet gikk inn til en utbetaling på 2438 kroner, og de av våre lesere som spilte for 120 kroner fikk da god valuta igjen for innsatsen ved den anledningen. I tillegg ble fem rette i B-rebusen til en utbetaling på 1420 kroner på de to største forslagene.

V5A-1, 2040 meter voltestart
Et litt småekkelt kaldblodsløp innleder denne rebusen hvor de fleste av deltagerne har lett for å ty til galoppen, men vi har god tro på at vinneren er å finne blant våre fem utvalgte.

Undertegnede har fått positive rapporter på 6 Piril Knotten i ny regi, og fartsressursene der i gården er det ingen ting i veien med. Elding-sønnen blåser trolig rundt denne gjengen i en feilfri utgave, og da snakker vi om en litt underspilt 22-prosenter.

Nydelig til i løpet står 3 Erga Borken, men stabiliteten har så langt i karrieren vært fraværende. Prøvde seg i et V75-løp på Sørlandet på lørdag første gangen ut etter litt pause, men det endte med knall og fall. Klart enklere i mot i kveld, og Alm Viktor-sønnen skal være snakk om en opplagt gardering.

Tilbake etter litt pause kommer 1 Rigel Storm, og dersom Høgemark-traveren viser seg hakket bedre etter litt hvile kan han vise seg å bli alt annet enn lett å fange fra tet.

Det var ikke en sprudlende utgave av 7 Særheims Kongen vi fikk se i den siste starten ved femteplassen på 31.5 full vei 8dog klart enklere i mot i kveld), men 5-åringen er en av få i feltet som kan vise til fire feilfrie løp på de fem siste starten (og han kan da her score på at han er relativt travsikker).

Går litt i rykk og napp gjør 10 Svenno, men selskapet i kveld er ikke verre enn at Høiby Kongen-sønnen bør dukke opp langt fremme, i en feilfri utgave.

Vår rangering: A: 6 B: 3-1-7-10 C: 2-5-8-9

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Forus kan du finne her.

V5A-3, 2040 meter autostart
Dette varmblodsløpet under grunnlag 550.000 kroner teller kun seks deltagere, og det i seg selv er skremmende. Vi kan ikke med vår beste vilje seg at ikke vinneren er å finne blant våre to utvalgte, og fra tet er 1 Global King snakk om hesten å fange til slutt.

Fikk som ventet problemer fra et kinkig innerspor på en sprint på dagens arena i den siste starten, og det hele endte da også med galopp ned startsiden (viste dog fin form etter den fadesen). Langt bedre forutsetninger i kveld, med ikke alt for startkjappe konkurrenter på utsiden, og vi tror på en topp vinnersjanse.

En plussvariant etter at han kom til Stavanger har 3 Zalgado Transs R. vært, og selv om det fort kan bli posisjonen utvendig for leder ved denne anledningen, kjemper trolig den flotte 5-åringen om seieren til slutt.

Flott innsats til sølv på fine 15.4 i den nest siste starten før han leverte et oppløp det luktet svidd av til sjette på superfine 12.8 over en sprint i et tøft V75-løp i den siste starten, og årets første triumf kan meget vel komme denne gangen.

Vår rangering: A: 1 B: 3 C: 2-5 D: 4-6

V5A-4, V5B-1, 2040 meter voltestart
Et herlig kaldblodsløp for den høyeste klassen med hester fordelt over tre distanser venter oss her, og vi finner fem vinnerkandidater. Fryktelig spennende er det når 3 Sjefsbrunen dukker opp i regi Kåre Refsland, og vi kan da fort få se en kraftig forbedret utgave av 10-åringen til kveldens dyst (kun krysset av på hver femte kupong).

En litt famlende innledningen på årets sesong har 1 Vestpol Faxen hatt, men etter å ha konkurrert på lange ispigger så langt er det trolig optimal balanse med skoløs rundt om som gjelder under fine forhold i kveld. Vant hele syv av fjorten starter i fjor, og vi ser ikke helt bort i fra at Tjomsland-traveren leder rundt om ved denne anledningen.

Det kan dog bli tøft å holde unna for en sterk trio fra 40 meter tillegg, og med løp i kroppen etter litt pause forventer vi å få se en ytterligere forbedret utgave av 7 Feseth Lynet til kveldens dyst. Det ble en enkel seier på fine 25.1 full vei i den siste starten, og favoritten i løpet er snakk om hesten å stå i mot til slutt.

Vi likte veldig godt 8 Jærvsøviking i debuten i ny regi i Bergen i den siste starten, og dette er jo da også snakk om en hest med veldig fin kapasitet. Var på vei opp på andre når en galopp felte ham sist, etter en sterk forsering via sporene til slutt, og vi tror på en topp vinnersjanse.

Den siste vi ser med visse vinnersjanser er 8 Særpefanten, men for at Moe Odin-sønnen skal kunne gå helt til topps må noen av de heteste favoritten gjør seg bort på galopp (matcher nemlig neppe de beste på kapasitet).

Vår rangering: A: 3 B: 1-7-6 C: 8 D: 5-4-2

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

V5A-5/V5B-2, 1600 meter autostart
Et heftig sprintløp for varmblodshester venter oss her, hvor 11 stallansatte svinger seg opp i sulkyen bak hester med mye fart i beina. Vinnerkandidatene er etter vårt skjønn veldig mange (og på vårt store system i B-spillet stryker vi ingen).

Det ble for tøft for 3 Money Lou i den siste starten i et V75-løp fra utvendig posisjon (ble i hissigste laget), men med et litt snillere opplegg i kveld, tror vi på en topp vinnersjanse. Utstyrt med en av de bedre kuskene i form av Høitomt Jr. ved denne anledningen, og det er litt enklere i mot for Earthquake-datteren ved denne gangen.

Det er tilbake på yndlingsdistansen sprint for første gang på lenge for 2 Callistoga, og den meget fartsfyllte 7-åringen kan fort vise seg frem i en forbedret utgave i ny regi etter litt pause (og da snakker vi om en litt bortglemt 14-prosenter!).

God fra start er 1 Lalita (vant på fine 15.5 over dagens distanse fra tet i den siste starten), men vi er litt tvilende til at 6-årshoppa klarer å forsvare sitt innerspor (ikke lett det på dagens arena, og da kan det hele bli litt sjanseartet).

Veldig mye spill pådrar 6 Maksi Winner seg med sine 78 %, men kusk Lars K. Løkken er med respekt å melde ingen sulkykunstner foreløpig (kun vunnet et løp så langt i år). Vi snakker dermed om en favoritt i fare, og selv om 4-åringen virker til å være i rivende utvikling frykter vi en tung tur rundt, fra et spor litt langt ute.

Kapable 7 Tamaran (dog tvilsom form) samt variable 9 Ziriumzam (en meget habil sprinter på sitt beste, og More Chips-sønnen har interessante forutsetninger ved denne anledningen) bør også vurderes tidlig, mens Renate Lea har vunnet med 8 Letter Perfect før (og fartsressursene er det lite å utsette på der i gården).

Vår rangering: A: 3 B: 2-1-6-7-9-8 C: 10-11-12-5

V5B-3, 2040 meter voltestart
Vi har den sedvanlige poengjakten for varmblodshester å forholde oss til i dette løpet, og vi stryker ingen på vårt store system. To hester hever seg dog litt over mengden, og fremst setter vi speedkula 8 Quillity`Desperado. Levert helt greie innsatser fra køen to ganger på rad i noen meget raske avslutninger på løpene, og dette feltet legger fort Stanly Kosmos-sønnen på rygg.

Positiv i ny regi var dog 3 Gann Lass til tredje på 17.8 full vei i den siste starten, og med et nytt feilfritt løp fra den kanten blir det ikke lett å hente 20 meter tillegg for vår favoritt i løpet (dog veldig usikker tidligere, og vi vil gjerne se at den stabile trenden fortsetter før vi skriker for høyt).

Fart som rekker langt innehar 9 Yankee Splinter, men stridsmoralen er det så som så med der i gården. En heidundrende galopp slo 10 Mastery As på i debuten for sin nye trener Anders L. Wolden i den siste starten, men dersom 5-åringen ter seg ved denne anledningen bør han kunne dukke opp langt fremme i et løp som dette.

Vår rangering: A: 8 B: 3-9-10 C: 1-4-6-7

V5B-4, 2040 meter voltestart
To hester er trolig godt klar av de øvrige til slutt i dette kaldblodsløpet, og en naturlig favoritt er selvsagt den flotte 4-åringen 7 Nes Odin snakk om. Måtte kjempe litt mer enn forventet med å ta ned lederen Åspe Knut ved triumfen på fine 28.1 full (dog veldig kontrollert til slutt uten å være på topp) vei i den siste starten, men det var uansett en sterk sisterunde via sporene en av våre årgangstopper leverte ved den anledningen.

Bortsett i fra 10 Pimax er det snakk om tilsvarende motstand denne gangen, og den andre strake triumfen sitter fort i kveld. Sistnevnte er dog ingen kastekjepp på full form, og med et glitrende prøveløp i ryggen på flotte 27.5 full vei er Spikeld-sønnen snakk om det opplagte motbudet, i en feilfri utgave. Den etter hvert litt aldrende traveren har åpenbart sitt å slite med når det gjelder det helsemessige, men hele 14 triumfer på blott 36 starter forteller det meste om hvilken kapasitet det er på denne hesten.

Det kan dog bli slik at kuskene bak de to store favorittene kan bli sittende å skule litt for mye på hverandre der bak, og da kan kanskje Geir Mikkelsen bak 3 Solbakkens Knut forsøke seg på et forsviningsnummer der fremme i front. Det ble en enkel seier på fine 30.1 full vei i den siste starten, og da får 8-prosenteren i spillet en plass på vårt store system.

Vår rangering: A: 7 B: 10 C: 3-4-11 D: 9-8-6-5-2-1

V5B-5, 2040 meter autostart
Våre to utvalgte i finalen i dette varmblodsløpet er heller ikke snakk om noen sjokk, men vi blir svært overrasket dersom vinneren ikke er å finne på duoen 4 Dacke Håleryd og 6 Seaman.

Førstnevnte var bunnsolid til seier på fine 16.3 full vei siste han gjestet dagens arena, og innsatsen til sølv bak gode Pebbe Simoni etter en tøff reise utvendig var det heller intet å utsette på (og slått var da nylig V75-vinner Tourbillion). 4-åringen fremstår nå i en langt stabilere utgave enn tidligere, og selv fra utvendig posisjon tror vi på en topp vinnersjanse.

Sistnevnte vant tre av fire løp i sin debutsesong, og over vinteren har nok den svært lovende S.J.`s Photo-sønnen utviklet seg mye. Dog trolig ikke på topp første gangen ut etter lang pause, men grunnkapasiteten er så stor på 4-åringen at det trenger han heller ikke å være for å kunne ta seg av et løp som dette.

Aldri prøvd seg fra første rekke bak startbilens vinger, men dette ligner en type som bare kan dra av gårde fra start (i hvert fall lynrask ut på voltestart), og tet fra start til mål kan være et svært sannsynlig scenario.

Vår rangering: A: 4 B: 6 C: 11-7-3-5 D: 12-1-9-2-10-8

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Forus har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 128, 350 og 1200 kroner (ab-samlebongsystem over tre bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 112, 448 og 1080 kroner (abc-system over tre bonger) ligger ut her .

Innleveringsfrister Forus
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.35 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Forus gratis på www.rikstoto.no i kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.