RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Snytt – og rasende

Sist oppdatert:
Daniel Nannskog var illsint da Svein Oddvar Moen ga ham gult kort i stedet for straffespark. Se situasjonen her og ta debatten: Var det straffe?

NADDERUD (Nettavisen): STABÆK – BRANN 0-1: Brann gjennomførte en nær sagt prikkfri kamp mot hjemmesterke Stabæk – som i fjor kun tapte en kamp på Nadderud mot nettopp Brann. Det store samtaleemnet ble likevel ikke Thorstein Helstads gode avslutning i førsteomgang, men i stedet Daniel Nannskog avslutning i andre.

TV 2 Sumo:Snytt for straffe

Eller, rettere sagt, Bjørn Dahls nydelige blokk. Perfekt for en håndballkeeper.

- Ballen treffer hånda, innrømmer Brann-backen.

- Straffe?

- Det avgjør dommeren, smiler Dahl lurt.

Daniel Nannskog er imidlertid ikke et sekund i tvil.

- Nå har jeg sett sjansen på nytt på video, og det er ikke tvil om at det er straffespark, sier svensken med fjorårets gullsko, og mener Brann-kollegaen hadde hånda langt unna der den skal være.

Intet kaffeslabberas
Nannskog hadde store problemer med å skjule sin frustrasjon overfor både dommer Svein Oddvar Moen og hans assistentdommer, og hoppet og spratt da returballen trillet ut mot cornerflagget. Opptrinnet ble belønnet med et gult kort, noe som gjorde Nannskog enda mindre ivrig på å innlemme Moen i sin nærmeste vennskapskrets.

- Han bør vise såpass fintfølelse at han lar meg avreagere der. En god dommer ville gjort det, hevder Stabæks svenske spiss.

- Hva synes du om innsatsen til dommer Moen i dag?

- Ingen kommentar.

- Kommer du til å invitere ham på en kopp kaffe i morgen?

- Definitivt ikke. Han bør holde seg langt unna meg, sa en fortsatt forbannet Nannskog til Nettavisen før han gikk inn i garderoben.

Liten hjelp bakfra
Nannskog fikk støtte av både trener Jan Jönsson og spisskollega Veigar Páll Gunnarsson i at det var straffespark, og selv ikke Brann-trener Mons Ivar Mjelde ville avfeie at storscoreren skulle hatt en ellevemeter tidlig i andreomgangen. Men bortsett fra det, var det ikke mye støtte Stabæk-spissen fikk, i alle fall ikke av sine midtbanespillere.

For mens fjorårets spissduo i Tippeligaen begge virket sultne og pigge på topp for Stabæk, var serveringen av usleste sort. Mens Tommy Stenersen og resten av Stabæk-midtbanen i fjor vartet opp med noen skikkelig indrefileter av pasninger til spissparet, var det tirsdag stort sett bare muggost som ble sendt fremover på banen. Verken Petter Furuseth Olsen eller Alanzinho kom rundt på kantene, mens Somen Tchoyi sentralt på midtbanen for det meste sendte ballen høyt og rett frem, hvor Olafur Bjarnason og Kristian Sigurdsson hadde full kontroll.

- Vi hadde god kontroll i dag, sier Ardian Gashi, fornøyd med sin nye, defensive midtbanerolle i Brann.

- Det er ikke lett å ta tre poeng her, men vi hadde et godt tak på midtbanen deres, og de ble frustrerte.

Brann var for øvrig det eneste laget som tok med seg tre poeng fra Nadderud i fjor, i en kamp som best huskes for Joakim Perssons horrible takling på Eirik Bakke. Mike Kjølø valgte imidlertid å se galgenhumoristisk på det hele.

- Bare synd at årets tap på Naddeurd skulle komme så tidlig, sa en skuffet Stabæk-kaptein etter 0-1-tapet.

Skulle Stabæk hatt straffe? Si din mening i kommentarfeltet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere