*Nettavisen* Sport.

So far, so bad

Oppsummering før Main Event.

12.07.08 06:29

POKERBLOGG ANDREAS HØIVOLD:

LAS VEGAS, 1-2. juli 2008

Det har vært et kjedelig WSOP for min del. Jeg har ikke spilt opp mot mitt beste, og flyten har vært mer eller mindre fraværende. Hvorfor?

Det er nok flere grunner. Viktigste grunn er nok det faktum at jeg nesten ikke har sovet her nede.

Jeg er riktignok trøtt om kvelden, men jeg har fortsatt problemer med døgnrytmen og våkner klokka 04:00 eller før nesten hver dag. Ikke bra når en skal spille poker.

Resultatene så langt viser at søvn, eller mangel på sådanne, er viktigste grunn. Jeg har startet bra i alle turneringene, for så å ryke ut når det er rundt 20-30 prosent igjen av spillerne.

Gjerne etter 7-10 timer. Jeg merker at jeg er supertrøtt når det går litt tid inn i turneringene, og det fører til langt fra optimalt spill.

Dessuten: jeg har stort sett fått veldig middels kort. Unntaket var shootout-turneringen der jeg faktisk fikk ganske mye kort. Dessverre så var dette i fixed limit, og da blir man veldig ofte dratt ut med gode starthender.

Er det noe jeg kan gjøre for å forandre på tingene? Sikkert! Men hva er jeg litt usikker på. Jeg må selvsagt prøve å få sove noe. Det er noen dager før jeg skal spille, så jeg har ikke gitt opp håpet helt.

Spillemessig vet jeg ikke om det er noe som bør forandres på. Eller: Det er helt sikkert noe, men jeg vet ikke hva. Kanskje jeg må spille litt hardere. Spille på litt høyere risiko. Men det er tross alt turnering vi spiller, og da er det grenser for hvor mye en kan risikere.

Jeg må jo innrømme at jeg ikke har lyst å ryke ut av turneringene bare fordi jeg vil risikere mer uten å ha noen form for backup. Men det er ikke min stil å sikre heller, så litt mer aggressivitet kan være aktuelt.

Hvordan vil jeg spille i Main Event? Som alltid i utgangspunktet. Se hvordan de andre spiller. Er bordet stramt så spiller jeg aktivt og er bordet løst så spiller jeg stramt, i alle fall i starten.

Ut over det så planlegger jeg ikke noe. Mest fordi bordet jeg starter på avgjør veldig mye, og man kan ikke planlegge for mye før man har sett motspillerne.

Men, en ting er sikkert! Jeg er superklar for et godt resultat, og forventer svært godt spill av meg selv.

Andreas Høivold

Annonsebilag