*Nettavisen* Sport.

Søberg imponerte i Columbus

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Oppnådde knallresultater under lagets interne tester.

Markus Søberg ble som eneste nordmann plukket ut under draften i National Hockey League (NHL) tidligere i sommer. Columbus Blue Jackets valgte å bruke sitt sjetterundevalg på den 18 år unge oslogutten.

Forrige uke tilbrakte Søberg i Ohio, hvor han tok del i blåjakkenes talentleir.

- Det var helt sinnssykt, forteller Søberg til Nettavisen.

Topp 5 som 18-åring
- Det var et veldig proft opplegg. Jeg tror vi kanskje var cirka ti spillere som er under 20 år og cirka 20 som er mellom 20 og 25 år. De fleste spiller på college- eller AHL-nivå, og det var også noen fra KHL og den finske SM-ligaen der, legger han til.

Tempoet var med andre ord høyere enn en 18-åring fra Oslo, som spiller juniorhockey for Frölunda i Sverige, er vant med.

- Det var et bra nivå og tempo, ja. Det gikk likevel ganske bra for min del. Jeg var blant topp 10 i de fysiske testene og topp 5 i testene på is. Det er jeg fornøyd med, sier Søberg til Nettavisen.

Det bør han være, ettersom han var en av de aller yngste på leiren.

- Det må ha gitt deg selvtillit?

- Ja, absolutt. Det var bra for meg.

Columbus' nettside fant også plass til rosende omtale av Søberg. I en artikkel om talentleiren skriver klubben at «Markus Søberg lokket fram en haug med «ooh-er» og «aah-er» fra publikum da han fintet seg forbi to backer og satte pucken forbi målvakten».

Må opp i vekt
Oslogutten kom tilbake fra USA søndag, og var allerede mandag i gang med nye treningsøkter. Før han returnerte til Norge, var han i samtaler med klubbledelsen om framtiden sin.

En av dem han snakket med, var den tidligere Washington Capitals-kapteinen Chris Clark, som nå jobber som utviklingstrener i Ole-Kristian Tollefsens og Espen Knutsens tidligere klubb.

- De vil at jeg skal legge på meg ti kilo. Og så sa de at de tok meg i sjette runde, men at de ser at jeg absolutt kan spille i AHL om ikke altfor lenge, og de har lyst til å signere meg om jeg gjør det de vil. De er også kjent for å signere 5.-, 6.- og 7.-valgene sine, så dette lover bra.

184 centimeter høye Markus Søberg har ett år igjen av kontrakten med Frölunda og går nå løs på en ny sesong i samme klubb. Forrige sesong leverte han ti mål og 26 poeng på 36 kamper i den svenske eliteserien for U20-lag.

Målet hans er å spille seg til en A-lagskontrakt, helst ettårig, slik at han tar minst to år til i Sverige før karrieren flyttes over Atlanterhavet.

- Jeg er bare 18 år, så om jeg blir i Sverige i 2-3 år til, har ikke så mye å si. Jeg må uansett gjennom AHL før jeg kommer til NHL. Du blir veldig klar for NHL gjennom den ligaen, mener Søberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag