Södergren kvitt mystisk virus

Foto: Giuseppe Cacace (AFP/Scanpix)

Svensken fikk hele sesongstarten ødelagt. Nå satser han knallhardt mot OL.

05.01.10 17:32

Et mystisk virus har ødelagt sesonginnledningen, men nå er Anders Södergren tilbake og lover sterk OL-form.

Den svenske ringreven har mistet verdifulle treningstimer på veien mot en mulig OL-medalje i Vancouver, men nå ser 32-åringen lys i enden av tunnelen.

- Det går bedre og bedre når jeg tester meg. Det føles faktisk veldig bra i vinterkulda, skriver Södergren på sin hjemmeside.

Dermed sender han en liten beskjed til alle dem som måtte ha avskrevet ham fra medaljekampen under vinterlekene i Canada i neste måned.

Besvimte
Samtidig har også Södergren hatt tunge stunder de siste ukene. Problemene startet allerede under verdenscupåpningen på Beitostølen. Da fikk veteranen store problemer med magen – og besvimte uten forvarsel.

Siden har et mystisk virus satt en stopper for både skikkelig trening og konkurranser. Seks uker har det blitt på sidelinja, men nå begynner pilene å peke i riktig retning igjen.

- Jeg har svingt mellom håp og fortvilelse, men hele tiden sett mulighetene. Når jeg nå klarer å gå fort på ski igjen, og trene normalt, fylles jeg av en herlig lystfølelse, skriver han – og tilføyer:

- Den første treningsuka uten tilbakeslag gikk i rolig tempo for å komme i gang. Jeg trente én økt om dagen, og gikk på ski i to timer.

Drømmer om OL
Drømmen om å utrette noe stort i Vancouver har han ikke gitt opp.

- Jeg tviler ikke på at jeg rekker å komme i form. Grunntreningen er der, motivasjonen og viljen også. Jeg har vært «seint ute» før og likevel lyktes bra med en formtopping, skriver Södergren – og kommer med følgende bønn til alle gode makter.

- Jeg håper virkelig at jeg nå får trene for fullt til OL.

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.