RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Södergren kvitt mystisk virus

Foto: Giuseppe Cacace (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Svensken fikk hele sesongstarten ødelagt. Nå satser han knallhardt mot OL.

Et mystisk virus har ødelagt sesonginnledningen, men nå er Anders Södergren tilbake og lover sterk OL-form.

Den svenske ringreven har mistet verdifulle treningstimer på veien mot en mulig OL-medalje i Vancouver, men nå ser 32-åringen lys i enden av tunnelen.

- Det går bedre og bedre når jeg tester meg. Det føles faktisk veldig bra i vinterkulda, skriver Södergren på sin hjemmeside.

Dermed sender han en liten beskjed til alle dem som måtte ha avskrevet ham fra medaljekampen under vinterlekene i Canada i neste måned.

Besvimte
Samtidig har også Södergren hatt tunge stunder de siste ukene. Problemene startet allerede under verdenscupåpningen på Beitostølen. Da fikk veteranen store problemer med magen – og besvimte uten forvarsel.

Siden har et mystisk virus satt en stopper for både skikkelig trening og konkurranser. Seks uker har det blitt på sidelinja, men nå begynner pilene å peke i riktig retning igjen.

- Jeg har svingt mellom håp og fortvilelse, men hele tiden sett mulighetene. Når jeg nå klarer å gå fort på ski igjen, og trene normalt, fylles jeg av en herlig lystfølelse, skriver han – og tilføyer:

- Den første treningsuka uten tilbakeslag gikk i rolig tempo for å komme i gang. Jeg trente én økt om dagen, og gikk på ski i to timer.

Drømmer om OL
Drømmen om å utrette noe stort i Vancouver har han ikke gitt opp.

- Jeg tviler ikke på at jeg rekker å komme i form. Grunntreningen er der, motivasjonen og viljen også. Jeg har vært «seint ute» før og likevel lyktes bra med en formtopping, skriver Södergren – og kommer med følgende bønn til alle gode makter.

- Jeg håper virkelig at jeg nå får trene for fullt til OL.

(ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere