*Nettavisen* Sport.

Söderling åpnet med seier

Foto: Michel Euler (AP)

Svensken har startet jakten på ny French Open-suksess.

23.05.10 18:14

Svenske Robin Söderling gjorde sin beste Grand Slam-innsats noen sinne i fjorårets French Open, da han ble den første og hittil eneste tennisspilleren som har slått Rafael Nadal i en tenniskamp i turneringen, og senere spilte seg helt til finalen.

Der ble Roger Federer for sterk, men den 25 år gamle svensken har ambisjoner om å nå minst like langt dette året.

Det fikk franskmannen Laurent Recouderc merke på turneringens åpningsdag på søndag, da verdenssjueren enkelt vant 6-0, 6-2, 6-3 over hjemmehåpet.

- Skal ikke ta vekk fokuset
Men på veien mot en mulig suksess i den franske hovedstaden, nekter Söderling å la fjorårets sensasjonsseier ta vekk fokuset fra årets turnering.

- Det skjedde i fjor. Nå må jeg konsentrere meg om dette året, sier svensken etter den innledende matchen, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Rafael Nadal hadde vunnet Roland Garros-turneringen fire år på rad, fra debuten i 2005 til 2008, da han møtte Söderling til kamp i fjerde runde i fjorårets French Open.

Les saken: Svenskesjokk for Nadal

Söderling, som til da aldri hadde nådd en kvartfinale i en Grand Slam-turnering, gikk imidlertid respektløst til verks, og slo den daværende verdenseneren 6-2, 6-7, 6-4, 7-6 - og nådde altså helt til finalen i Paris.

Drømmedagen i mai i fjor, som endret svenskens karriere, har imidlertid Söderling lagt bak seg.

Kan møte Federer
- Jeg tenker ikke så mye på det, det skjedde i fjor. Jeg må starte på nytt igjen, men selvfølgelig er det alltid fint å komme tilbake til et sted der du gjorde det godt året før. Det gir deg en god følelse, sier han.

25-åringen, med fem ATP-titler på merittlisten, åpnet forrykende mot sin franske motstander, og vant de første ni spillene før Recouderc fikk plukket et poeng.

Franskmannen kom deretter bedre med i kampen, men det var likevel aldri noen tvil om hvem som ville hente i land seieren.

- Det er alltid fint å ha en rask kamp i de tidlige rundene. Vi hadde en del vekslinger, så det var en bra match, sier Söderling.

Dersom ingen skulle gå på en blemme, ligger det an til at svensken møter verdensener og regjerende French Open-vinner Roger Federer allerede i kvartfinalen i årets Roland Garros-turnering.

Federer innleder turneringen på mandag, mot Peter Luczak fra Australia.

En annen utfordrer, Marin Cilic fra Kroatia, vant 6-1, 3-6, 6-3, 6-1 over sin brasilianske motstander Ricardo Mello på søndag.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag