*Nettavisen* Sport.

Søderlund avgjorde tross ny rolle: - Jeg kan ikke gå og streike

 

NY ROLLE: Alexander Søderlund har blitt plassert ute til høyre i sin nye RBK-rolle. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Rosenborg tok steg mot medalje og sendte Mjøndalen mot OBOS-ligaen.

22.09.19 23:08

MJØNDALEN - ROSENBORG 1-2:

CONSTO ARENA (Nettavisen): Mjøndalen tok imot Rosenborg til fotballfest i Nedre Eiker søndag kveld. På flomlysbelagte Consto Arena hadde 2462 tilskuere møtt opp for å følge kampen som kan bli avgjørende både i topp og bunn av Eliteserien.

Olivier Occean sendte hjemmelaget tidlig i ledelsen, men en scoring fra Alexander Søderlund og et selvmål fra Joackim Olsen Solberg sørget for at trønderne sikret alle tre poengene.

Rosenborg klatret opp på 37 poeng, og har to poeng opp til tredjeplass og fem poeng til andreplass på tabellen.

Mjøndalen på sin side har havnet helt ned i nedrykksstriden, og ligger på kvalifiseringsplass med 21 poeng. Det er ett poeng opp til lagene på plassene over og to poeng ned til tabelljumbo Sarpsborg 08.

Søderlund vil spille spiss

Alexander Søderlund, som ble eneste RBK-spiller på scoringslisten søndag, har fått en rolle ute til høyre etter at Bjørn Maars Johnsen kom inn i laget. Han innrømmer at det ikke er ideelt for han å spille der.

- Relasjonene mellom oss kunne vært bedre, men for egen del må jeg bare jobbe på og prøve å finne min rolle. Det blir ikke en klassisk kant, men jeg føler det gikk ok i dag. Det blir bedre og bedre, for det er lenge siden jeg har spilt på den måten. Jeg trenger nok litt tid, men heldigvis et par steg fram i dag. Uansett er det klart at jeg vil jo spille spiss, men jeg må bare gjøre det jeg får beskjed om og gjøre det beste ut av det akkurat nå. Jeg har ikke noe valg heller. Jeg kan ikke gå og streike, sier han til Nettavisen.

- Kan man si at du er litt «snurt»?

- Nei, jeg er ikke snurt, men det er ikke dette som er ønskelig. Likevel gjør jeg bare mitt beste, avslutter RBKs toppscorer denne sesongen.

Hansen hyller RBK

Både RBK-trener Eirik Horneland og Mjøndalen-kollega Vegard Hansen er klare på at det var trønderne som var best i søndagens oppgjør.

- Vi er et bedre fotballag, det er klart vi er det, sier RBK-trener Eirik Horneland i pressesonen etter kampen.

Hansen synes det var rettferdig at alle poengene havnet i Trøndelag etter oppgjøret.

- Vi strekker oss etter det som kanskje er Norges beste lag for tiden. De var gode i dag, i alle fall, sier Hansen.

Klikk på bildet for å forstørre.  

GOD MOTSTAND: Vegard Hansen hyller Rosenborg etter søndagens kamp. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Til Eurosport utdyper han hvorfor han ikke var spesielt skuffet tross tap.

- Dette er ikke noe å klage over, vi møter et bedre et lag. Det er ikke så ofte vi gjør det. Vi følte oss ett hakk dårligere enn Rosenborg på alt egentlig. Det er vondt å erfare. Vi taper fortjent. Vi visste hva de kom med, vi klarte tidvis å demme opp på sidene og gjorde det vanskelig for dem i perioder. Men de er bedre enn oss. De kjøper spillere for 25 millioner, som er over halvparten av vårt budsjett, så de er i en annen verden, forklarer han til rettighetshaveren.

Scorer for lite

2-1-seieren var bare andre gang i Eliteserien denne sesongen at Rosenborg klarer å score to eller flere mål. På hjemmebane har laget prestert like godt som Molde, men borte har det ikke fungert.

Etter å ha blitt presentert for statistikken erkjenner Horneland at det har vært et problem at de ikke scorer nok på fremmed gress og kunstgress.

- Det er for lite, sier han kort til Nettavisen.

- Vi har ikke vært dyktige nok. Det går på kvalitet og konsentrasjon. Også har vi hatt en utfordring i å avgjøre jevne kunstgresskamper. Det har ofte endt opp i ett poeng, fortsetter Horneland.

Søderlund er enig med treneren i at det ikke har vært bra nok.

- Det er klart at vi har vært for dårlige på bortebane. Vi får håpe nå at vi klarer å heve oss resten av sesongen. Vi har blitt litt bedre utover og vi pleier å bli bedre utover høsten, så vi håper at det fortsetter, sier målscoreren til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.  

HVIT JUBEL: Hvitkledde RBK-spillere kunne juble for tre poeng mot Mjøndalen. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Occean-heading

Rosenborg fikk kampens første sjanse ved Alexander Søderlund, men gjestenes toppscorer skjøt rett på målvakt Julian Faye Lund fra litt skrått hold. Keeperen er utlånt til Mjøndalen for sesongen fra nettopp Rosenborg og sto en god kamp for hjemmelaget.

Like etter gikk ballen i mål i motsatt ende av banen. Et lang innkast fant etter hvert pannebrasken til Olivier Occean. Canadieren headet ballen inn i lengste hjørnet til stor jubel fra hjemmesupporterne.

Kvarteret var spilt da Rosenborg fikk straffespark. Anders Trondsen ble felt, og dermed fikk Søderlund på ny sjansen til å score. Denne gang var han sikker, og fra ellevemeteren smalt han inn utligningen.

Klikk på bildet for å forstørre.  

SIKKER: Alexander Søderlund hamret et straffespark i mål. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Like før halvtimen var spilt fikk Rosenborg en dobbelsjanse etter corner, men bruntrøyene fikk avverget begge forsøkene. Gjestene presset på for scoring utover omgangen, men det kom ikke flere mål og lagene gikk til pause på stillingen 1-1.

Marerittinnhopp

Flere mål kom det dog i den andre omgangen. Bare fem minutter etter pause gikk bortelaget opp i føringen. Olsen Solberg ble byttet inn i kampen minuttet før hvilen, og det var han som var uheldig og sendte ballen i eget mål på et hjørnespark.

- Det er en corner som treffer meg i hofta, også går den i mål. Det er ikke verre enn det. Det er bittert, men det er sånn det er, sier Olsen Solberg om selvmålet etter kampen.

Til tross for at trønderne hadde flest sjanser, kom Mjøndalen mer med i kampen midtveis i andre omgang. Både Olsen Solberg og Stian Aasmundsen hadde muligheter til å score, men ingen av de maktet å få kula i nota.

Kampen endte dermed 2-1 til de hvitkledde gjestene.

Har du sett denne videoen?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.