*Nettavisen* Sport.

Søderlund-informasjon kan gi RBK-fordel mot Dinamo Zagreb

KJENNSKAP: Alexander Søderlund gliste lurt da han fikk spørsmål om «inside info». Foto: Ole Martin Wold (NTB scanpix)

Rosenborg møter kroatisk storlag i Champions League-play off.

14.08.19 09:48

ROSENBORG - MARIBOR 3-1:

LERKENDAL (Nettavisen): Eirik Horneland var en svært lettet mann etter seieren mot Maribor i Champions Leauge-kvaliken. For den tidligere Haugesund-treneren har virkelig stått i stormen denne sesongen.

Tirsdag fikk han oppleve sitt kanskje beste øyeblikk i RBK-karrieren da dommeren blåste av kampen på Lerkendal, og han kunne juble for 6-2 sammenlagt mot Maribor. Det betyr at Rosenborg er klar for playoff til Champions League, hvor de møter det kroatiske storlaget Dinamo Zagreb. Første kamp spilles onsdag 21. august.

Uansett om det skulle bli tap mot den kroatiske klubben, er RBK klar for gruppespillet i Europa League.

Det er en sterk prestasjon av Horneland, som har stått rakrygget i massiv motgang tidligere i sesongen da han ikke fikk det til å stemme i Trondheim.

På pressekonferansen etter tirsdagens kamp innrømmet en brutalt ærlig 44-åring at det var i ferd med å gå helt skeis tidligere i sesongen.

- Vi var i ferd med å kjøre gruppen i grøfta. Så har vi sakte, men sikkert klart å løfte det, og sakte, men sikkert sett ut som et fotball med bra struktur og orden. Jeg synes kampene i Europa var vært veldig bra, bortsett fra førsteomgang her hvor vi var engstelige og langt ifra der vi ønsker å være, men jeg synes vi er på vei mot noe, sa Horneland før han utdypet hva han mente med utsagnet.

- Jeg tenker på at vi ikke vant fotballkamper. Vi vant verken treningskamper eller seriekamper, og det var så vidt vi hanglet oss gjennom cupkamper oppi Rørvik. Vi var veldig ute og kjørte, men vi har klart å snu det og det er bra for spiller. Jeg tror når man står i motgang, så kommer du styrket ut på andre siden.

Klikk på bildet for å forstørre.

LETTET: Eirik Horneland innrømmet på tirsdagens pressekonferanse at hans lag var ute og kjøre tidligere denne sesongen. Foto: Ole Martin Wold (NTB scanpix)

Møter kroatisk storlag

Tirsdagens kvalikseier genererer enorme summer i RBK-kassa. Klubben er allerede sikret over 100 millioner kroner, og flere langt flere millioner kan det bli om Dinamo Zagreb slås over to kamper.

Horneland vet at hans lag må være helt på topp om det skal bli avansement på bekostning av klubben som ledes av Nenad Bjelica.

- Jeg tenker at Dinamo Zagbreb er en stormakt i europeisk fotball. De er i mellomsjiktet, bak topplagene. Skal vi klare å komme oss forbi det, trenger vi maksprestasjoner. Vi må helt opp på vårt toppnivå i to ganger 90 minutter, var hans dom tirsdag.

Han var svært fornøyd med å ha nådd playoff, og fortalte at spillerne, klubben og supporterne gir ham masse energi. Nå er det imidlertid gruppespillplass i Champions League som er fokuset.

– Vi er i playoff til Champions League, og det er vi stolte av. Men så er det slik at vi alltid ønsker mer, så får vi se om vi klarer å ta det siste steget opp, sa han.

Klikk på bildet for å forstørre.

MØTER STORLAG: Horneland, assistenttrener Karl Oskar Emberland, keepertrener Jørn Jamtfall og assistenttrener Trond Henriksen kan nå begynne å rette fokuset mot playoffmotstander Dinamo Zagreb. Foto: Ole Martin Wold (NTB scanpix)

Søderlund kjenner godt til playoffmotstanderen

Rosenborg må imidlertid finne seg i å være underdogs i dobbeltmøtet med Dinamo Zagreb. Uten at den totale markedsverdien på klubbene trenger å være en direkte pekepinn på kamputfallet, er likevel tallenes tale i klart favør den kroatiske klubben.

Ifølge Transfermarkt er klubbverdien på Dinamo Zagreb hele 72,5 millioner euro, mens tallet er 17,4 når det gjelder Rosenborg.

Rosenborg-spiss Alexander Søderlund erkjenner også at den kommende playoff-motstanderen opererer med helt andre budsjetter og lønninger enn Rosenborg.

- De har spillere fra hele verden og et budsjett som er mye høyere enn vårt, så de kan betale spillerne sine 3-4 ganger mer enn det vi kan. Så det er klart at vi nok re underdogs i de kampene, sier 32-åringen, som scoret én gang mot Maribor, til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

SCORET: Alexander Søderlund utlignet til 1-1 i 3-1-seieren mot Maribor. Foto: Ole Martin Wold (NTB scanpix)

Han har imidlertid god kjennskap til klubben som avanserte til playoff etter å ha slått ungarske Ferencvaros 4-0 tirsdag kveld.

- Jeg fulgte dem litt ifjor og så hvor bra de gjorde det, og så kjenner jeg en spiller på laget som har fortalt meg litt om dem, så det blir veldig tøft, forteller spissen.

Spilleren Søderlund snakker om, er venstreback Kévin Théophile-Catherine. Franskmannen var nemlig lagkamerat med Søderlund under RBK-spissens tid i Saint-Etienne.

Nå tjener han til livets brød i Dinamo Zagreb, og skal tidligere ha fortalt Søderlund om sitt eget lag.

- Så du sitter på litt innsideinformasjon?

- Han ville ikke fortelle for mye, avslutter spissen kryptisk, men smilende.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag