Gå til sidens hovedinnhold

Sofaen neste for OL-mesteren: - Jeg er ikke i form

Ragnhild Haga nekter å gi helt slipp på VM-håpet, men kaller det en nødløsning når hun nå tvinger seg selv til å hvile.

27-åringen er langt unna den formen som ga to gull under OL i Pyeongchang for ett år siden. Lørdag hadde hun en siste sjanse til å gå seg inn på laget til fellesstarten med skibytte i Seefeld-VM senere denne måneden.

Med åttendeplass kan landslagsprofilen etter alle solemerker vinke farvel til den muligheten. I mål var han hun slått med mer enn to minutter av suverene Therese Johaug.

Etterpå var Haga nøktern og realistisk med hensyn til hvor hun står.

– Jeg er ikke i form. Det visste jeg egentlig før start, men jeg er fornøyd med at jeg ga det et forsøk og at hodet var på plass. Jeg ga alt jeg hadde ut fra den formen jeg er i, men formen er for dårlig. Det er kjempekjedelig, men det er en realitet, og det er ikke noe jeg får gjort noe med, sier hun til NTB.

Håper på tremila

OL-mesteren er samtidig klar på at de negative NM-svarene ikke kom som noen voldsom overraskelse.

– Jeg har vært realist en stund, mens trenerne har vært veldige optimister på mine vegne. Jeg skulle gjerne ønske at de fikk rett, men denne helgen har jeg ikke følt meg så bra, sier Haga.

Den nærmest tiden skal hun forsøke å skyve VM-tankene i bakhodet.

– Nå tror jeg at jeg skal legge beina, tenke mest på overskudd og fokusere på å komme veldig sterkt tilbake. Så får vi se om det blir i VM eller senere. Det er ikke det viktigste akkurat nå. Nå handler det om å finne tilbake til meg selv og formen min, sier Haga.

Alt håp om å gå et VM-renn i Seefeld vil Åsen-løperen samtidig ikke gi slipp på. Først og fremst er det den avsluttende tremila i fri teknikk Haga øyner et ørlite håp om.

– Jeg har kanskje ikke gitt opp tremila helt, men jeg er avhengig av at det løsner. Kroppen min pleier å svare bra på hvile, og nå tror jeg at jeg trenger en litt lengre hvileperiode, sier hun.

Reserverolle

Haga sier hun i nærmeste framtid «må legge beina høyt i en uke eller to». Samtidig antyder hun at i overkant mye iver i treningsarbeidet kan være årsaken til motgangen hun nå opplever.

– Jeg vet at jeg ar gjort en bra treningsjobb. Kanskje har den vært litt for god, og jeg har vært litt for ivrig, sier 27-åringen.

Noe alternativ til å gi kroppen ro inn mot Seefeld-VM, ser hun ikke:

– Jeg har prøvd alt annet, så da får vi ta den nødløsningen der, smiler den dobbelte OL-mesteren tappert.

Høyst sannsynlig må hun nøye seg med en status som reserve på samtlige distanser i Seefeld.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken