*Nettavisen* Sport.

Sogndal har ikke gitt opp

Tross salget av Christian Brink til Lyn, avviser Sogndal at de har gitt opp kampen om opprykk til Tippeligaen.

25.08.06 16:57

Etter 32 gode kamper er det slutt for stoppertalentet Christian Brink i Sogndal-trøya. Fredag signerte han for Lyn, men i Sogndal avviser man at salget betyr at vestlendingene har latt opprykkshåpet til stedet.

- Lyn har vært hissige, og hevet sitt opprinnelige bud flere ganger, sier Anders Giske til TV 2 Nettavisen.

Spillerfabrikk
Det første budet skal ha kommet inn i slutten av juli. Den gangen ble det blankt avvist, og Giske sa til TV 2 Nettavisen at det var helt uaktuelt å selge Brink (23). Nå var situasjonen tydeligvis en annen.

- Vi har spillere som har kommet tilbake fra skade (Steenslid og Reda), og midtforsvaret er den posisjonen hvor klubben er best besatt, mener Giske.

- Dessuten ligger det litt i vår natur at vi skal utvikle og selge spillere, sier Sogndal-treneren.

Brink er en spiller sogndølene i aller høyeste grad har klart å videreutvikle. Fra å være Stord-spiller i norsk 2. divisjon i fjor, startet han sesongen som back og tredjevalg i midtforsvaret. Nå er han altså solgt til Lyn for flere millioner kroner, og utviklingen har gått fort.

Mål: Topp fem
Fullt så fort har det ikke gått for Sogndal, som ikke klarte opprykket som «alle» spådde i fjor, og som ser ut til å havne utenfor topp tre i år også. Den gamle landslagsspilleren Anders Giske tar imidlertid ikke det så tungt.

- Målsettingen vår i år er topp fem, og der er vi per i dag. Vi har et veldig ungt lag som vi må utvikle, og vårt hovedproblem er at vi er for ustabile, både fra kamp til kamp og i hver enkelt kamp.

Mens man bare var minutter unna seier mot Aalesund nylig, gikk man bare to uker før man rotet bort en tomålsledelse mot bortesvake Pors, som for sikkerhets skyld spilte den siste halvtimen med ti mann.

- Dette er vår største utfordring, skal vi opp i Tippeligaen, må stabiliteten bli bedre, sier Giske, som var Tysklands-proff i ni år på 80- og 90-tallet.

- Vi har ikke gitt opp opprykkskampen ennå, men målet for sesongen var å bli blant de fem beste.

Første hinder i å nå det målet, er Moss førstkommende lørdag.

- En spennende kamp mellom to lag som har hevet seg etter en dårlig start på sesongen, mener Giske.

- De feirer hundreårsjubileum til helga, så det kan bli en minnerik og festlig fotballkamp, sier Sogndal-trener Anders Giske.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.