Sogndal kjemper videre

Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX

Sogndal var en av Tippeligaens positive overraskelser forrige sesong. De kjempet lenge om medaljer, men sprakk på høsten. Med små ressurser fortsetter de å kjempe denne sesongen.

25.03.04 07:03

Sogndals spillerstall

Sogndal var tippet i bunnen av de fleste foran forrige sesong, men gjorde alle tips til skamme.

Anført av Håvard Flo kjempet de lenge om medaljer, men mange skader og tynn spillerstall gjorde at de sprakk mot slutten og endte på åttendeplass.

Ingen forsterkninger
Stallen er ikke blitt bredere i år. Tre sentrale spillere har forsvunnet og alle tre er blitt erstattet, men noen forsterkninger har ikke kommet.

- Vi har fått hjem Ole Hjelmhaug som erstatter Christian Kalvenes. Og så har Kim Rune Hellesund, som scoret ni mål i Tippeligaen i fjor, kommet inn for Kristian Ystaas. Mens vi har med Ousman Nyan hele sesongen som tar plassen til Rune Buer Johansen. I tillegg har vi fått Jukka Hakala, sier trener Jan Halvor Halvorsen til TV 2 Nettavisen.

TV 2 Nettavisen tipper Sogndal to plasser ned fra fjorårssesongen, noe Halvorsen ikke tror er så langt fra det som blir status ved sesongslutt.

- Det er vel helt OK det, sier han.

Men legger ikke skjul på at de ønsker seg høyere.

- Målsettingen fra styret er at vi skal være i Tippeligaen i 2005 og utvikle unge spillere. Men det er helt klart at vi ønsker å bli bedre enn i fjor, sier han.

Tror på Tangedal
Mens Anders Stadheim fikk sitt store gjennombrudd forrige sesong, så tror Sogndal-treneren at publikum skal se opp for en annen unggutt i år.

- Kim Tangedal har tatt mange steg i riktig retning og blir spennende. Han ble også tatt ut på U21-landslaget nå, sier han.

At Sogndal led resultatmessig på grunn av skader på høsten i fjor, tror Halvorsen kan virke positivt inn på denne sesongen.

- Mange av de unge fikk spille mye da skadesituasjonen var som den var og det ser vi resultatene av nå, forteller han.

Skadeforfulgte Tommy Øren kan fort bli en plussfaktor for Sogndal denne sesongen. 23-åringen gikk glipp av hele høstsesongen i fjor, men er nå tilbake i full trening.

Nye spillere:
Mathias Eikenes fra Sandane
Kim Rune Hellesund fra Bryne
Ole Hjelmhaug fra Bryne
Børre Steenslid fra Skarvøypoll
Alexander Breivik egen stall
Bjørge Fedje egen stall
Jukka Hakala

I avgang:
Rune Buer Johansen til Ham-Kam
Christian Kalvenes til Brann
Sindre Erstad til Løv-Ham
Kristian Ystaas til Brann
Erik Hillestad har lagt opp

Plassering i fjor: Nummer 8

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag