*Nettavisen* Sport.

Sogndal lukter på Europa

Foto: Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIX

FOSSHAUGANE (TV2 Nettavisen): Alexander Ødegaard spolerte to gigantsjanser og var i lange perioder usynlig på Fosshaugane. Men like f ør slutt ble 23-åringen matchvinner for Sogndal med sitt viktigste mål til nå i karrieren.

20.10.03 10:08

Klikk her for kampfakta

SOGNDAL-LILLESTRØM 2-1: Sogndal så ut til å gå mot sin niende kamp uten seier da innbytter Kim Tangedal snappet ballen fra LSK-forsvaret og satte fart mot dødlinja. Innlegget traff Alexander Ødegaard som fra kort hold fikk en enkel jobb med å score.

- Detter er kanskje det viktigste målet jeg har scoret for Sogndal. Nå er vi med i kampen om europascupspill neste sesong. En utrolig god følelse og selvsagt viktig for hele laget, strålte en lettet matchvinner, Alexander Ødegaard.

For det var lite som tydet på at 23-åringen skulle bli helt i en kamp der Lillestrøm så ut til å male Sogndal i stykker. Ødegaard presterte å bomme på to megasjanser, og var skikkelig frustrert ute på banen. Men jubelen ble desto større da 2-1 scoringen var et faktum.

- Innlegget fra Kim var perfekt, en såkalt ferdigscoret pasning. Til og med mamma ville scoret på en slik mulighet, gliste 23-åringen etter den viktige seieren. Tilfeldig eller ikke; med Rune Buer Johansen tilbake på midtbanen ble det igjen seier for Sogndal. Men hjemmelaget kan også takke en meget opplagt Christian Kalvenes for at laget klarte å bryte en negativ trend.

Realistisk med europacup

- Vi har slitt en lang periode med skader og spillere ute av form. Derfor er denne seieren et voldsomt løft for oss. Nå er det igjen realistisk å snakke om europacupspill i Sogndal, smilte Kalvenes som får et vanskelig valg når sesongen er over. Brann er villig til å strekke seg langt for å få bergenseren hjem mellom de syv fjell.

- Jeg innrømmer at det blir vanskelig, i alle fall viss Sogndal skule klare en e-cupbillett.Uansett handler det bare om Sogndal i den viktige innspurten. Denne seieren trengt alle, sier vikarierende midtstopper og banens beste spiller, Christian Kalvenes.

I Lillestrøm-garderoben var man litt irritert over spolerte sjanser og tapte poeng i sluttminuttene. Trener Arne Erlandsen mener LSK har sviktet på samme måte i flere kamper denne sesongen. Derfor er europatoget gått for Lillestrøm denne gangen.

- Dette var en god fotballkamp med store sjanser til begge lag. Men Sogndal klarte å sette den avgjørende matchballen og vinner derfor fortjent. Vi har spilt bra i flere kamper, men slitt med manglende uttelling, så her må noe gjøres, mener LSK-treneren. I helga har han hatt kontakt med Rune Buer Johansen som står øverst på LSK-ønskelista for neste sesong sammen med Brann-spilleren Alex Valencia.

Buer Johansen til Lillestrøm

- Vi vet at Buer er Bosman-spiller fra høsten av. Helt klart en spiller Lillestrøm kan tenke seg. Vi får se hva som blir utfallet når sesongen er over. I løpet av en måned skal vi evaluere stallen og ha det meste på plass, tror LSK-sjefen.

Rune Buer Johansen bekrefter LSK-interessen, men vil av forståelige grunner ikke kommentere saken ytterligere.

- Jeg har avtalt med Sogndal at vi skal møtes like etter Molde-kampen. Da får vi se hva de kommer opp med og hva som blir utgangen av denne saken, forteller Buer Johansen til TV2 Nettavisen. Han innrømmer likevel at det er smigrende med Lillestrøm-interesse. I tillegg jakter Fredrikstad og Knut Torbjørn Eggen på midtbanesliteren. For øvrig pådro Buer Johansen seg gult kort og må stå over kampen mot Bodø/Glimt kommende helg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.